Δεκαπενταυγουστος

Δεκαπενταύγουστος

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 106'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Καστάνη, Ακύλλας Καραζήσης, Αμαλία Μουτούση, Αιμίλιος Χειλάκης, Θεοδώρα Τζήμου

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

O Αύγουστος στην Αθήνα είναι μια εποχή απόδρασης. Το καλοκαίρι τελειώνει και οι ήρωες της ταινίας αναζητούν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους. Η Μορφούλα και ο Φάνης αναζητούν τη γιατρειά για την κορούλα τους που είναι άρρωστη. Ο Μιχάλης και η Σάντρα ξεκινούν για το ταξίδι τους στις παραλίες της Μάνης. Και η Κάτια ανακοινώνει στον Κώστα ότι θέλει ένα παιδί. Μόνο που εκείνος ούτε να το ακούσει. Οι άνθρωποι αυτοί συνδέονται από το γεγονός ότι μένουν στο ίδιο σπίτι στην Αθήνα. Όλοι αναζητούν μια φυγή από την πραγματικότητα που τους κυνηγά. Μέσα από τα μάτια του Γιάννη, ενός 17χρονου διαρρήκτη που εισβάλλει στα άδεια διαμερίσματα των ηρώων, μαθαίνουμε αυτά που ποτέ δεν έχουν ομολογήσει ο ένας στον άλλο, τις άλλες επιθυμίες τους. Παραβιάζουμε τα μυστικά των ηρώων και περιμένουμε να δούμε αν τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα.

Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης δίνει στην πράξη μια δραματική ταινία με τη δική του ξεχωριστή ματιά. Καταφέρνει να ισορροπεί σε τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, κρατώντας το ενδιαφέρον. Το πρώτο μέρος είναι σπουδαίο δημιουργώντας προσδοκίες για τη συνέχεια. Ο Γιάνναρης όμως δείχνει να χάνει δυνάμεις στο δρόμο και να καταφεύγει σε ένα τελείωμα, όχι κακό, αλλά σίγουρα κάτω των προσδοκιών που η ίδια η ταινία έχει καλλιεργήσει στο πρώτο της μέρος. Οι ερμηνείες της Ελένης Καστάνη, του Ακύλα Καραζήση και της Θεοδώρας Τζήμου είναι αξιόλογες. Η ταινία άφησε καλές εντυπώσεις στο φετινό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά έφυγε με άδεια χέρια από την τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας. Η έκπληξη ήρθε όταν επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-02-2002  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.