Boogeyman

Εφιάλτης

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 86'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Stephen Kay

Πρωταγωνιστούν: Barry Watson, Emily Deschanel, Skye McCole Bartusiak, Lucy Lawless, Philip Gordon

Κείμενο: Δημήτρης Βαρελάς

Η ιστορία για τον Boogeyman (Μπαμπούλα) που παραμονεύει στις ντουλάπες ή κάτω από τα κρεβάτια σε παιδικά δωμάτια είναι γνωστή. Για τον Tim Jensen όμως είναι κάτι παραπάνω. Σε ηλικία 8 ετών βιώνει μια απίστευτη εμπειρία καθώς ο πατέρας του δέχεται επίθεση από τον Boogeyman και εξαφανίζεται για πάντα μέσα στην ντουλάπα.. Ή μήπως απλά είναι ένας παιδικός τρόπος να κατανοήσει την εγκατάλειψη του ίδιου και της μητέρας του από τον πατέρα του; 15 χρόνια μετά, και παρά την ψυχανάλυση, εξακολουθεί να φοβάται τις σκοτεινές ντουλάπες και να φαντάζεται διάφορα. Όταν πληροφορηθεί τον θάνατο της μητέρας του αποφασίζει πως ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στο πατρικό και πια εγκαταλελειμμένο σπίτι και να τα βάλει με τους παιδικούς δαίμονές του.

Σκηνοθετεί, ο κυρίως τηλεοπτικός σκηνοθέτης, Stephen T. Kay που ακολουθεί κλασικές μεθόδους νεανικών scary movies. Η έλλειψη σασπένς αντικαθίσταται από τη συνηθισμένη χρήση ηχητικών εφέ που με κραυγές και ξαφνικούς ήχους αποσκοπούν στο τίναγμα των θεατών. Πρωταγωνιστεί ο Barry Watson, γνωστός από τη συμμετοχή του στο "7th Heaven" ενώ σύντομη εμφάνιση πραγματοποιεί και η "Xena" Lucy Lawless! Με εξαίρεση μια καλή σκηνοθετική χωρο-χρονικική μεταφορά, η ταινία δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα και ούτε καν ενδείκνυται για μια fun έξοδο στο κοντινότερο multiplex. Το σενάριο είναι αστείο, το τέλος ανόητο και ο Tim απλά περιφέρεται από μέρος σε μέρος με μια χαζή έκφραση απορίας στο πρόσωπό του. Μόνο για ανήλικους που δεν βρίσκουν εισιτήρια για κάτι καλύτερο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 13-05-2005  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.