From Hell

Επισκέπτης Από Την Κόλαση

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 137'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Albert Hughes & Allen Hughes

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Heather Graham, Ian Holm, Robbie Coltrane, Jason Flemyng

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Μεταφερόμαστε στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου αιώνα. Πέντε πόρνες προσπαθούν βρουν τους άνδρες της μιας βραδιάς. Κινούνται σε μια άκρως συντηρητική κοινωνία, απειλούνται από τους προαγωγούς, κινδυνεύουν από αρρώστιες αλλά και από ένα μανιακό δολοφόνο. Τον Jack τον Aντεροβγάλτη. Μόνο ένας επιθεωρητής θα ενδιαφερθεί για την υπόθεσή τους. Ο Fred Abberline, ένας άνθρωπος με το δικό του σκοτεινό παρελθόν, κατατρέχεται από αφόρητες μνήμες και εφιαλτικές σκέψεις. Χρησιμοποιεί όπιο για να ξεφεύγει από τους εφιάλτες και να κάνει μαντικές αναζητήσεις. Δίπλα του είναι πάντα ο πιστός βοηθός του Godley. Τη βοήθειά του προσφέρει και ο επιστημονικός σύμβουλος της βασιλικής οικογένειας William Gull, με την καθοδήγηση του οποίου θα φτάσουν στα ίχνη μιας μυστηριώδους οργάνωσης με πολύ σκοτεινή δράση.

Το θέμα του Jack τον Aντεροβγάλτη πάντοτε τραβούσε το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Αυτή τη φορά η ταινία είναι βασισμένη σε ένα comic των Αλαν Μουρ και Έντι Κάμπελ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Johnny Depp στο ρόλο του επιθεωρητή και η Heather Graham στο ρόλο της πόρνης που προσπαθεί να τον βοηθήσει. Οι σκηνές των φόνων είναι αρκετά καλοδουλεμένες (αν και ανατριχιαστικές). Γενικότερα έχει αποδοθεί το Λονδίνο της εποχής με ένα πολύ σκοτεινό και σχεδόν τρομακτικό τρόπο. Πολλοί θα αποπροσανατολιστούν από το - απαραίτητο - ειδύλλιο μεταξύ των πρωταγωνιστών. Μην μπερδεύεστε όμως η ταινία είναι θρίλερ και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, για να καταφέρει να προσφέρει στο θεατή δυο ώρες τρόμου σε κάποια σκοτεινή αίθουσα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-01-2002  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.