Η Φουσκα

Η Φούσκα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης

Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Γεωργούλης, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Μποστατζόγλου, Γιώργος Βασιλείου, Ηλίας Λογοθέτης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

O Μάκης (εκ του Ευθύμιος) Παρλαβάντζας, είναι απολυμένος δημόσιος υπάλληλος (ναι υπάρχουν και τέτοιοι). Τώρα πια είναι κράχτης φουστανελάς, και βγάζει το ψωμάκι του στη χασαποταβέρνα του θείου του στη Βάρης. Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες είναι εγκλωβισμένος έχοντας "ποντάρει" στην εισηγημένη Ολυμπουργική ΑΤΕ. Η Ρούλα (εκ του Θεοδώρα) Δουράμπαση, έχει τη δική της ιστορία. Πρόσφατα εστεμμένη Μις Μαζικός Τουρισμός, κερδίζοντας ένα ταξίδι στην Κούβα. Αυτή δεν είναι εγκλωβισμένη στο χρηματιστήριο, αλλά σε μια αδιέξοδη σχέση με τον πολύ μεγαλύτερο αλλά απλοχέρη μεγαλοεπιχειρηματία Βάγγο (μεγαλομέτοχο του ομίλου εταιρειών της Ολυμπουργικής). Οι δύο νέοι θα συναντηθούν και μπλέκονται με μια προκήρυξη της Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Οκτώβρη. Ποιος όμως κρύβεται πίσω από την οργάνωση και ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος της;

Ο Νίκος Περάκης επιστρέφει μετά τον Προστάτη Οικογένειας, και πάλι με μια καυστική ματιά στην ελληνική κοινωνία. Εγκλωβισμένοι, πρώην και νυν αγωνιστές, έρωτας και τρομοκρατία. Για τους πρώτους ρόλους επιλέγει τους νεαρούς Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σολωμού ενώ δίπλα τους σε ρόλους σκληρών οι "παλαίμαχοι" Γιώργος Βασιλείου, Γιάννης Μποστατζόγλου και Ηλίας Λογοθέτης. Η Φούσκα με το ανατρεπτικό χιούμορ της καταφέρνει να ασχοληθεί καταστάσεις που όλοι βλέπουν γύρω τους σε συνδυασμό με μπόλικη φαντασία. Μήπως τελικά πίσω από όλα αυτά τα συνωμοτικά της Φούσκας κρύβεται ο Καραμαζόφ από το "Λούφα και Παραλλαγή"; Το σίγουρο είναι ότι μερικά πράγματα όπως το χιούμορ δεν χάνονται εύκολα από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι τα έχουν όπως ο Νίκος Περάκης.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-01-2002  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.