Salome

Σαλώμη

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 85'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Carlos Saura

Πρωταγωνιστούν: Aida Gomez, Pere Arquillue, Paco Mora, Carmen Villena, Javier Toca

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η ιστορία της Σαλώμης, που ζητά ως απόδειξη της αγάπης το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή, είναι διαχρονική έχοντας απήχηση χάρις στα αρχετυπικά συστατικά της στοιχεία: φθόνος, λαγνεία και εκδίκηση. Ο Calos Saura δίνει την ιστορία μέσα από το μαγικό κόσμο του φλαμένκο. Χωρίς να είναι μιούζικαλ με τη συνήθη έννοια, η Σαλώμη συνδυάζει χορό, θεατρικό λόγο, μουσική παράγοντας ένα σύνθετο θέαμα.

Η ιδέα για την ταινία ανήκει στην Aida Gomez, τη διάσημη Ισπανίδα χορεύτρια φλαμένκο. Ο Carlos Saura, δεν θα μπορούσε να προσπεράσει αυτή την πρόκληση να δώσει μια ακόμη κλασσική ιστορία μέσα από το χορό και τη μουσική. Η δημιουργία αυτή που έγινε αρχικά για το θέατρο, παρουσιάστηκε ως χορόδραμα, περνώντας και από την Αθήνα, φιλοξενούμενη στο Ηρώδειο, πριν από δύο-τρία χρόνια. Η μεταφορά της στον κινηματογράφο παρουσιάζει τις απαραίτητες προσαρμογές σε σχέση με τη θεατρική εκδοχή, με χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει το μέσο όπως τα κοντινά πλάνα και η κίνηση της κάμερας ανάμεσα στους χορευτές.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-04-2005  |  Διανομή: Artfree

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.