Hitch

Hitch: Ο Μαιτρ Του Ζευγαρώματος

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Andy Tennant

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Valetta, Michael Rapaport

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Πόσες φορές δεν έχουμε ευχηθεί να υπήρχε ένα βιβλίο που να περιέχει τις αλάνθαστες συμβουλές για να κερδίσουμε τη γυναίκα που επιθυμούμε. Το βιβλίο αυτό μπορεί να μην υπάρχει, υπάρχει όμως ο" Hitch. Η επαγγελματική του κάρτα θα μπορούσε να γράφει «γιατρός των ραντεβού» καθώς προσφέρει μια ιδιαίτερη υπηρεσία στους άνδρες της Νέας Υόρκης. Τους βοηθά να προσεγγίζουν τη γυναίκα της ζωής τους, όσο απρόσιτη και αν μοιάζει εκ πρώτης όψεως. Ο Hitch είναι πεπεισμένος πως αρκούν μόνο τρία ραντεβού για να καταφέρεις να κερδίσεις οποιαδήποτε γυναίκα επιθυμείς. Η τελευταία περίπτωση που αναλαμβάνει ο Hitch, αφορά τον Albert ένα αδέξιο λογιστή που θέλει να κατακτήσει την πανέμορφη και πάμπλουτη Alegra. Όσο ο Hitch καθοδηγεί τον Albert, θα ερωτευτεί μια δημοσιογράφο που έχει βαλθεί να ξεσκεπάσει τον «γιατρό των ραντεβού»" χωρίς όμως να γνωρίζει ότι αυτός βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά της.

Η ταινία του Andy Tennant είχε αρχίσει να αναφέρεται από καιρό με τον τίτλο ΑLast First KissΑ. Ο τίτλος όμως άλλαξε καθώς όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης ομολογεί, οι τίτλοι που περιλαμβάνουν τη λέξη ΑkissΑ, απωθούν το ανδρικό κοινό. Αυτή η άποψη των συντελεστών της ταινίας, συμβαδίζει απόλυτα με το συνολικό κλίμα. Το Hitch προσπαθεί να αποφύγει το -μειωτικό- χαρακτηρισμό «ρομαντική κομεντί» και μάλλον το καταφέρνει. Αν και αναπόφευκτα πατά σε γνωστά σεναριακά μοτίβα, η ταινία εισάγει αρκετές δευτερεύουσες ιστορίες που κρατούν την προσοχή του θεατή, αποφεύγοντας όμως τις υπερβολικές ανατροπές στην εξέλιξη της ιστορίας. Τελικά όμως ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Tennant στο να φτιάξει μια διαφορετική ρομαντική ταινία είναι ο Will Smith.

Ο Smith καταφέρνει να συνθέσει ένα ήρωα που διαθέτει φοβερή αυτοπεποίθηση αλλά και σωστή αίσθηση του χιούμορ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CinemaNews.gr στο πρόσφατο φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Andy Tennant σχολίασε την εκρηκτική προσωπικότητα του πρωταγωνιστή του λέγοντας: «Ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι είναι ο Will Smith. Πραγματικά απολαμβάνει να είναι ο εαυτός του, και αυτό είναι μεταδοτικό». Εδώ αξίζει να προσθέσουμε πως εξίσου μεταδοτικό είναι και η προσεγμένη μουσική επένδυση της ταινίας. Όλα τα συστατικά του φιλμ μοιάζουν τελικά να υπακούουν σε μια αόρατη συνταγή για ένα επιτυχημένο ραντεβού της ταινίας με τους θεατές στις σκοτεινές αίθουσες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-03-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.