Beijing Bicycle

Ο Ποδηλάτης Του Πεκίνου

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 113'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Wang Xiaoshuai

Πρωταγωνιστούν: Cui Lin, Li Bin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο 16χρονος Γκουέι καταφθάνει από την επαρχία στο Πεκίνο, όπου πιάνει δουλειά σε μια υπηρεσία ταχυμεταφορών, που του δανείζει μάλιστα ένα καταπληκτικό ασημί ποδήλατο. Ο μισθός του είναι ικανοποιητικός, αλλά ένα μέρος του παρακρατείται, προκειμένου ο Γκουέι να αγοράσει το ποδήλατο, πάνω στο οποίο περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του. Λίγες μόλις μέρες προτού το ξεπληρώσει, το ποδήλατο του νεαρού εξαφανίζεται. Κάποιος το έκλεψε κάτω από το κτίριο όπου εκείνος πήγε για να παραδώσει ένα πακέτο. Χωρίς το αγαπημένο του δίτροχο, ο Γκουέι δεν μπορεί καν να κρατήσει τη δουλειά του. Με τα πόδια, το αναζητά απεγνωσμένος σε ολόκληρο το Πεκίνο. Ως εκ θαύματος βρίσκει το κλεμμένο ποδήλατο, μόνο που το οδηγεί ο σπουδαστής Γιαν, αγορασμένο στο παζάρι. Ενώ ο Γκουέι είναι αποφασισμένος να κλέψει το ίδιο το ποδήλατό του, ο Γιαν έχει άλλη γνώμη. Οι δύο νεαροί θα πρέπει να μάθουν να το μοιράζονται.

Ο Γουάνγκ Ξιάο-Σουάι επιβεβαιώνει την επιτυχημένη του καριέρα με τον ΑΠοδηλάτη του ΠεκίνουΑ, ταινία που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2001, κερδίζοντας την Αργυρή Αρκτο, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές μοιράστηκαν το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ηθοποιού.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-12-2001  |  Διανομή: Prooptiki

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.