CinemaNews.gr - All About Movies
Κριτική Ταινίας
Τεστοστερόνη
Τεστοστερονη - 2005
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΔΙΑΡΚΕΙΑΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΙΑΝΟΜΗLINKS ΚΡΙΤΙΚΗΒΑΘΜΟΣ

Ο Πέτρος είναι μόλις 20 χρονών και υπηρετεί τη θητεία του στο ναυτικό. Έχοντας μόλις πάρει άδεια, πετάγεται στο νησί του για να πάρει το σκαραβαίο του μακαρίτη παππού του. Σκοπός του είναι να μείνει μόνο μια νύχτα και να φύγει για να γλεντήσει την άδειά του το επόμενο πρωί. Τον φιλοξενεί η ιδιόρρυθμη θεία του που έχει πάθος για τον τζόγο μαζί με την πανάσχημη ψυχοκόρη της. Ο Πέτρος θα συνειδητοποιήσει πως στο νησί δεν υπάρχει άνδρας ούτε για δείγμα ενώ όλες οι γυναίκες μοιάζουν να τον έχουν βάλει στο μάτι. Υποκύπτει στον πειρασμό και αποφασίσει να παρατείνει την παραμονή του στο νησί για να απολαύσει τα θηλυκά, όμως σύντομα θα καταλάβει ότι η απόφαση να φύγει δεν περνά μόνο από το δικό του χέρι. Αποκλεισμένος πια, αρχίζει να ανησυχεί, καθώς το όνειρό του μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση του Αύγουστου Κορτώ με τον Γιώργο Πανουσόπουλο, όπου τέθηκε το προβοκατόρικο ερώτημα: «τι θα γινόταν αν όλες οι γυναίκες υπέκυπταν στη γοητεία ενός άνδρα;». Όσο ευχάριστο και αν φαίνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κρύβονται ουκ ολίγες παγίδες που δεν έχουμε σκεφτεί. Αυτός ο προβληματισμός εξελίχθηκε στο σενάριο της Τεστοστερόνης, φιλοδοξώντας δώσει μια ταινία που ξεφεύγει από το πρώτο επίπεδο της ανάλαφρης κωμωδίας και που αποκτά σάτιρα, κοινωνική ανησυχία και σασπένς. Ως ένα σημείο αυτό γίνεται με επιτυχία, αφού σταδιακά η αίσθηση που αναδίδει η Τεστοστερόνη μετατρέπεται από ερωτική σε κλειστοφοβική θυμίζοντας ταινία αγωνίας. Όσο περνά η ώρα όμως η ταινία χάνει το ρυθμό της, καθώς ο Πανουσόπουλος μοιάζει αναποφάσιστος για το ύφος που θέλει τελικά να προσδώσει, ταλαντευόμενος μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας.

Ο Δημήτρης Λιακόπουλος, σχεδόν ο μοναδικός άνδρας στην ταινία, δεν είναι καν ηθοποιός, αλλά υποψήφιος σκηνοθέτης που εντόπισε ο Γιώργος Πανουσόπουλος σε κάποιο διαφημιστικό. Ο Λιακόπουλος ξεχωρίζει από το υπόλοιπο cast, με τη φυσική του ερμηνεία γεμάτη ζωντάνια, αποσπώντας δίκαια το βραβείο πρώτου Ανδρικού ρόλου στα κρατικά βραβεία ποιότητας. Με δεδομένες τις τολμηρές σκηνές που περιλαμβάνει, καθώς και τα άφθονα ερωτικά υπονοούμενα, η Τεστοστερόνη προκάλεσε συζητήσεις ήδη από την προβολή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Σε τελική ανάλυση όμως το γυμνό και η πρόκληση δεν αρκούν για να δώσουν ενδιαφέρον σε ένα μέτριο, κατά τα άλλα, κινηματογραφικό εγχείρημα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

» Όμηρος

» In Good Company

» Τεστοστερόνη

» Constantine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

» Τεστοστερόνη


HIGHLIGHTS

Βραβεία Ένωσης Ηθοποιών 2014

Λαμπερές παρουσίες στην απονομή των 20ων Βραβείων της Ένωσης Ηθοποιών.... +περισσότερα
 

Χρυσές Σφαίρες 2014: Κόκκινο Χαλί

Έχουμε για εσάς δεκάδες φωτογραφίες από το Κόκκινο Χαλί των... +περισσότερα
 

OSCARS 2014: Οι Διαφημιστικές Καμπάνιες

Κάθε χρόνο οι υποψήφιες ταινίες διαφημίζονται στα μέλη της Ακαδημίας... +περισσότερα
 

OSCARS 2013: Κόκκινο Χαλί

Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν στο κόκκινο χαλί των φετινών... +περισσότερα
 

OSCARS 2013: Τελετή Απονομής

Έχουμε για εσάς δεκάδες φωτογραφίες από την 85η απονομή των... +περισσότερα
 

OSCARS 2013: FASHION REPORT

Μια ματιά στις καλύτερα και χειρότερα ντυμένες παρουσίες στα φετινά... +περισσότερα
 

NOMINEES LUNCHEON 2012

Nominees Luncheon είναι το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει η Ακαδημία... +περισσότερα
 

SAG AWARDS 2012

Δεκάδες φωτογραφίες από την 18η απονομή των βραβείων της Ένωσης... +περισσότερα
 

Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ