Τεστοστερόνη

Τεστοστερονη

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λιακόπουλος, Ναταλία Δραγούμη, Δήμητρα Ματσούκα, Καίτη Παπανίκα, Μαρία Ζορμπά

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Πέτρος είναι μόλις 20 χρονών και υπηρετεί τη θητεία του στο ναυτικό. Έχοντας μόλις πάρει άδεια, πετάγεται στο νησί του για να πάρει το σκαραβαίο του μακαρίτη παππού του. Σκοπός του είναι να μείνει μόνο μια νύχτα και να φύγει για να γλεντήσει την άδειά του το επόμενο πρωί. Τον φιλοξενεί η ιδιόρρυθμη θεία του που έχει πάθος για τον τζόγο μαζί με την πανάσχημη ψυχοκόρη της. Ο Πέτρος θα συνειδητοποιήσει πως στο νησί δεν υπάρχει άνδρας ούτε για δείγμα ενώ όλες οι γυναίκες μοιάζουν να τον έχουν βάλει στο μάτι. Υποκύπτει στον πειρασμό και αποφασίσει να παρατείνει την παραμονή του στο νησί για να απολαύσει τα θηλυκά, όμως σύντομα θα καταλάβει ότι η απόφαση να φύγει δεν περνά μόνο από το δικό του χέρι. Αποκλεισμένος πια, αρχίζει να ανησυχεί, καθώς το όνειρό του μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση του Αύγουστου Κορτώ με τον Γιώργο Πανουσόπουλο, όπου τέθηκε το προβοκατόρικο ερώτημα: «τι θα γινόταν αν όλες οι γυναίκες υπέκυπταν στη γοητεία ενός άνδρα;». Όσο ευχάριστο και αν φαίνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κρύβονται ουκ ολίγες παγίδες που δεν έχουμε σκεφτεί. Αυτός ο προβληματισμός εξελίχθηκε στο σενάριο της Τεστοστερόνης, φιλοδοξώντας δώσει μια ταινία που ξεφεύγει από το πρώτο επίπεδο της ανάλαφρης κωμωδίας και που αποκτά σάτιρα, κοινωνική ανησυχία και σασπένς. Ως ένα σημείο αυτό γίνεται με επιτυχία, αφού σταδιακά η αίσθηση που αναδίδει η Τεστοστερόνη μετατρέπεται από ερωτική σε κλειστοφοβική θυμίζοντας ταινία αγωνίας. Όσο περνά η ώρα όμως η ταινία χάνει το ρυθμό της, καθώς ο Πανουσόπουλος μοιάζει αναποφάσιστος για το ύφος που θέλει τελικά να προσδώσει, ταλαντευόμενος μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας.

Ο Δημήτρης Λιακόπουλος, σχεδόν ο μοναδικός άνδρας στην ταινία, δεν είναι καν ηθοποιός, αλλά υποψήφιος σκηνοθέτης που εντόπισε ο Γιώργος Πανουσόπουλος σε κάποιο διαφημιστικό. Ο Λιακόπουλος ξεχωρίζει από το υπόλοιπο cast, με τη φυσική του ερμηνεία γεμάτη ζωντάνια, αποσπώντας δίκαια το βραβείο πρώτου Ανδρικού ρόλου στα κρατικά βραβεία ποιότητας. Με δεδομένες τις τολμηρές σκηνές που περιλαμβάνει, καθώς και τα άφθονα ερωτικά υπονοούμενα, η Τεστοστερόνη προκάλεσε συζητήσεις ήδη από την προβολή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Σε τελική ανάλυση όμως το γυμνό και η πρόκληση δεν αρκούν για να δώσουν ενδιαφέρον σε ένα μέτριο, κατά τα άλλα, κινηματογραφικό εγχείρημα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-03-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.