Dr Dolittle 2

Dr Dolittle 2: Ο Γιατρός Ξανατρελάθηκε

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 81'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Steve Carr

Πρωταγωνιστούν: Eddie Murphy, Kristen Wilson, Raven Symone, Kevin Pollak, Kyla Pratt

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

O Dr Dolittle είναι ένας διάσημος γιατρός στο San Francisco. Πέρα από τις ιατρικές του ικανότητες, είναι διάσημος γιατί έχει την ικανότητα να μιλά με τα ζώα. Τώρα πια που το μυστικό του έχει αποκαλυφθεί η πελατεία του έχει πολλαπλασιαστεί, αφού όλο και περισσότεροι τετράποδοι ασθενείς τον προτιμούν. Παρόλα αυτά τα καταφέρνει βάζοντας όμως στην άκρη την οικογένειά του. Οι "φίλοι" του όμως του επιφυλάσσουν μια δυσκολότερη αποστολή. Θα πρέπει να τους βοηθήσει να σώσουν ένα δάσος από την υλοτόμηση. Εκείνος καταστρώνει ένα έξυπνο σχέδιο. Ανακαλύπτει ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται οι επεμβάσεις σε δάση που φιλοξενούν είδη υπό εξαφάνιση. Για καλή του τύχη στο δάσος του, είναι το φυσικό περιβάλλον της αρκούδας Pacific Western. Ο νόμος όμως απαιτεί ζευγάρια ειδών για να εφαρμοστεί. Έτσι ο Dr Dolittle θα απελευθερώσει στο δάσος τον Archie, έναν αρκούδο τσίρκου. Το μόνο που απομένει είναι να καταφέρει να προσαρμόσει τον αρκούδο αυτό στο πραγματικό φυσικό περιβάλλον του δάσους, αλλά και να πείσει την αρκούδα Ava να ζευγαρώσει μαζί του. Στο πλευρό του έχει φυσικά όλο το ζωικό βασίλειο.

Βασισμένο στην πρώτη ταινία του 1998, το Dr Dolittle φέρνει τον "ταλαντούχο" γιατρό και πάλι στην οθόνη. Και αυτή τη φορά το γέλιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ταινίας. Παραδόξως τα χοντροκομμένα αστεία είναι περιορισμένα, ενώ υπάρχουν πολλές παραπομπές σε γνωστές ταινίες όπως ο Νονός, η Σιωπή των Αμνών και άλλες. Πολύ ενδιαφέροντα είναι επίσης και κάποια λογοπαίγνια με χρήση της Αγγλικής γλώσσας, που όμως χάνονται στην Ελληνική μεταγλώττιση. Το Dr Dolittle έχει και πάλι στη θέση του πρωταγωνιστή τον Eddie Murphy με το γνωστό ταμπεραμέντο του. Την παράσταση όμως κλέβουν τα κάθε είδους ζώα που είναι απολύτως πειστικά χωρίς να φαίνεται ίχνος ψηφιακής επεξεργασίας ή άλλων εφέ. Η ταινία έχει αρκετές καλές στιγμές και προσφέρεται για ένα ευχάριστο βράδυ με γέλιο, χωρίς να αποφεύγει όμως τυποποιημένους χαρακτήρες και κλισέ καταστάσεις.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-12-2001  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.