American Pie 2

American Pie 2

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James B. Rogers

Πρωταγωνιστούν: Jason Biggs, Tara Reid, Chris Klein, Sean William Scott, Eddie Kaye Thomas

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους οι ήρωες της πρώτης ταινίας, ολοκληρώνουν το πρώτο τους έτος στο κολέγιο. Το καλοκαίρι τους βρίσκει να επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, δημιουργώντας ξανά τη θρυλική παρέα. Ο Jim προσπαθεί να ξεχάσει την τελευταία αποτυχημένη ερωτική του απόπειρα, η οποία καταστράφηκε για μια ακόμη φορά από τον μπαμπά του. Ο καλός της παρέας Oz ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η αγαπημένη του Heather θα περάσει το καλοκαίρι στην Ευρώπη σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Ο Klein πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η Vichy (που έχει επιστρέψει από το κολέγιο εντυπωσιακή όσο ποτέ) θα είναι πλέον μόνο φίλη του και τίποτε περισσότερο. Τέλος ο Finch ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει την απίστευτη βραδιά το βράδυ του χορού με την γυναίκα των ονείρων του, τη μητέρα του Stiffler. Μιλώντας για τον Siffler, εκείνος είναι ο ίδιος παλιός εαυτός του οργανώνοντας πάρτι και αναζητώντας γυναίκες. Η παρέα των πέντε θα αποφασίσει να περάσει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής της περνώντας το καλοκαίρι σε ένα σπίτι στην παραλία. Εκεί θα συμβούν απίστευτα σκηνικά, με αποκορύφωση στο μεγάλο πάρτι που θα ετοιμάσουν στο τέλος του καλοκαιριού.

Μέσα στη μόδα των sequel το American Pie επιστρέφει, με όλους τους πρωταγωνιστές του παρόντες. Δεν λείπουν τα ακραία αστεία με θέμα το sex και όχι μόνο, αλλά έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι ήρωες είναι περισσότερο μελετημένοι. Έχουν ωριμάσει όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και στο μυαλό των σεναριογράφων δημιουργώντας ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι έχει γίνει προσπάθεια ώστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την ταινία χωρίς να έχει δει το πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε, μια νεανική κωμωδία με το δικό της χαρακτήρα και φυσικά το δικό της κοινό. Βλέπεται ευχάριστα - εκτός εάν τα χοντροκομμένα αστεία δεν σας ενθουσιάζουν - με αρκετό γέλιο χωρίς φυσικά να είναι κινηματογραφικό αριστούργημα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-12-2001  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.