Hide And Seek

Το Κρυφτό

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: John Polson

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Dylan Baker, Robert John Burke

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο David Callaway είναι ένας πατέρας που ανακαλύπτει πως η εννιάχρονη κόρη του, έχει εφεύρει ένα απρόσμενο τρόπο για να ξεπεράσει το θάνατο της μητέρας της. Η μικρή Emily μοιάζει να έχει δημιουργήσει ένα φανταστικό και ανύπαρκτο φίλο με το όνομα Charlie, για να γιατρέψει τη μοναξιά και τους φόβους της. Αρχικά ο David θα πιστέψει πως η εξέλιξη αυτή είναι κάτι ακίνδυνο και θετικό, αφού βοηθά την κόρη του να ισορροπήσει ψυχολογικά. Όμως μια σειρά τρομακτικών γεγονότων θα τον βάλει σε προβληματισμό. Τα σημάδια δείχνουν πως ο Charlie θα μπορούσε να υπάρχει πραγματικά και ο David θα καταφύγει στη βοήθεια μιας παιδοψυχολόγου, που είναι διατεθιμένη κάνει τα πάντα για εξηγήσει τα γεγονότα. Στο μεταξύ όμως ο Charlie έχει μετατρέψει την Emily σε υπάκουο όργανό του και η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Παράλογο και βαρετό θρίλερ που ξεκινά υποσχόμενο πολλά και τελειώνει έχοντας ξεφουσκώσει εντελώς. Η Dakota Fanning είναι ομολογουμένως ένα τρομακτικό παιδάκι και κρατιέται μια χαρά απέναντι στο πρώην ιερό τέρας Robert De Niro σε έναν ως επί το πλείστον άχαρο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο καθένας. Η πολυαναμενόμενη ανατροπή που η εταιρεία παραγωγής πάσχισε σε κρατήσει μυστική ως την τελευταία στιγμή δίνει νέο νόημα στη φράση «πολύ κακό για το τίποτα», καθώς είναι φανερό πως υπάρχει μόνο και μόνο να εξυπηρετήσει τη νέα τάση που θέλει τα σενάρια να περιέχουν οπωσδήποτε μια τελική ανατροπή για να θεωρηθούν έξυπνα. Πάντως αυτό που μένει μετά το τέλος της ταινίας δεν είναι ούτε η γελοία ανατροπή ούτε η χαμένη ευκαιρία μιας καλής αρχικής ιδέας, αλλά η κατάντια του Robert De Niro και η ντροπιαστική του ερμηνεία. Ή έχει χάσει πλέον τελείως την ικανότητά του να διαλέγει σενάρια ή έχει αποφασίσει πως θα δουλεύει μόνο για τα χρήματα. Φροντίστε να μην χάσετε το επόμενό του project, που είναι" η νέα διαφήμιση της American Express.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-02-2005  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.