Toolbox Murders

Τα Σύνεργα Του Τρόμου

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tobe Hooper

Πρωταγωνιστούν: Angela Bettis, Juliet Landau, Brent Roam, Christopher Doyle, Rance Howard

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Υπάρχουν πολλά άθλια κτίρια με αρουραίους, κακή υποδομή, τρελούς ιδιοκτήτες όμως τίποτε δεν φτάνει το κτίριο Lusman. Εγκατεστημένο στην καρδιά του παλιού Χόλιγουντ, παραμένει εγκαταλελειμμένο και ξεχασμένο. Η όμορφη πρόσοψη έχει ξεθωριάσει και το κομψό δάπεδο έχει χάσει τα λαμπερά χρώματά του. Από την άλλη τα μυστηριώδη σύμβολα που παραμένουν στο εσωτερικό του είναι κάτι περισσότερο από απλά διακοσμητικά στοιχεία - είναι σύμβολα της μαύρης μαγείας. Κάποιο κακό ζει μέσα στο κτίριο, «κάτι» που συνδέεται με την ίδια την αρχιτεκτονική του, «κάτι» που για να ζήσει χρειάζεται να σκοτώνει. Δεν είναι παράλογο άλλωστε το γεγονός ότι κάθε άτυχος που αναγκάζεται να ζήσει εκεί αντιλαμβάνεται γρήγορα πως θα πρέπει να αναζητήσει νέα στέγη" πριν είναι αργά.

Ο σκηνοθέτης Tobe Hooper, που έχει στο ενεργητικό του την ταινία σταθμό για το είδος «The Texas Chainsaw Massacre», δημιουργεί ένα remake μιας μέτριας ταινίας του 1978. Μετά από μια ενδιαφέρουσα αρχική σεκάνς που δημιουργεί προσδοκίες, η ταινία ξεφουσκώνει με λίγες πραγματικά τρομακτικές σκηνές. Δεν θα ενοχλούνταν κανένας εάν η ταινία κυκλοφορούσε κατευθείαν στα ράφια των video club, όπως άλλωστε συνέβη και στις ΗΠΑ.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-02-2005  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.