First Daughter

First Daughter

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Forest Whitaker

Πρωταγωνιστούν: Katie Holmes, Marc Blucas, Michael Keaton, Dwayne Adway, Andrew Caple-Shaw

Κριτική: Μάρα Θεoδωροπούλου

Η Samantha Mackenzie ετοιμάζεται να φύγει για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι και τους γονείς της για τη μεγάλη περιπέτεια που λέγεται κολέγιο. Το μόνο που θέλει είναι να έχει μια φυσιολογική φοιτητική ζωή και να της συμπεριφέρονται ισότιμα με όλους τους άλλους. Αυτό, όμως, είναι αδύνατο γιατί η Samantha «τυχαίνει» να είναι η μονάκριβη κόρη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από μια ντροπιαστική «έφοδο» σε ένα φοιτητικό πάρτι των όχι και τόσο διακριτικών προσωπικών της φρουρών που δεν την αφήνουν στιγμή από τα μάτια τους, η Samantha απαιτεί από τον πατέρα της να μειώσει τον αριθμό μυστικών πρακτόρων που τη φυλάνε για να μπορέσει να ζήσει τη ζωή της και να διασκεδάσει με τη μοναδική της φίλη και συγκάτοικο. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως, όταν ερωτεύεται τον φοιτητικό σύμβουλό της"

Το First Daughter είναι μια απόλυτα προβλέψιμη κωμωδία με την Katie Holms να φαίνεται πως βαριέται ακόμα περισσότερο και από το" θεατή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας είναι πως επιμένει να πιστεύει ότι τα αστεία της είναι πετυχημένα ή με λίγα λόγια" αστεία. Ο ηθοποιός Forest Whitaker που αυτή τη φορά σκηνοθετεί, πέφτει χαμηλά χρησιμοποιώντας κάθε κλισέ της (κακής) ρομαντικής κωμωδίας, αλλά στο μοντάζ είναι πιο απρόσεκτος καθώς η ταινία είναι γεμάτη πλάνα με το μικρόφωνο να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των πρωταγωνιστών (και ιδίως του Michael Keaton, για ένα παράξενο λόγο). Τελικά φαίνεται να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η άτακτη ζωή των πραγματικών "first daughters" Jenna και Barbara Bush (σύμφωνα με όσα ακούγονται) παρά αυτό το νερόβραστο χολιγουντιανό παραμύθι.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-02-2005  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.