Ladder 49

Πυροσβεστικός Σταθμός 49

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jay Russell

Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, John Travolta, Jacinda Barrett, Billy Burke, Jay Hernandez

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

O Jack Morrison αποφασίζει να καταταχθεί στο πυροσβεστικό σώμα. Θα ανακαλύψει από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, την αναμονή στο τμήμα περιμένοντας το αναπάντεχο, αλλά και το συναίσθημα της ομαδικότητας μεταξύ των πυροσβεστών που μένουν μαζί και καταλήγουν σαν οικογένεια. Σε μία δύσκολη αποστολή ο Jack θα βρεθεί εγκλωβισμένος σε ένα κτήριο τυλιγμένο στις φλόγες και έτοιμο να καταρρεύσει. Σε αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές, περιμένοντας τους συναδέλφους και φίλους του να τον βοηθήσουν, αναπολεί τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του, από τις πρώτες μέρες μέχρι την γνωριμία και την δύσκολη συμβίωση με τη γυναίκα του.

To Ladder 49 σκηνοθετεί ο Jay Russell, που μπορεί να του λείπει η εμπειρία αλλά όχι και το σχετικό ταλέντο, παρουσιάζοντας όμορφα σκηνοθετημένες σκηνές, αλλά το montage είναι κακό με συνέπεια το συνεχές μπρος-πίσω στην αφήγηση να κουράζει το θεατή. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Joaquin Phoenix (Gladiator, The Village) που είναι συμπαθητικός και δίνει ένα βάθος στον χαρακτήρα, αλλά μας κάνει να απορούμε για ποιο λόγο αποφάσισε να συμμετέχει σε μια τέτοιου είδους παραγωγή. Σε δεύτερους ρόλους συναντάμε τους μέτριους John Travolta, Robert Patrick και την πιο συμπαθητική Jacinda Barrett. Σε γενικές γραμμές η ταινία παρακολουθείται, δεν έχει να προτείνει κάτι το διαφορετικό, θέλει να τονίσει τον ηρωισμό απλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν το κοινό καλό. Οι όποιες προσπάθειες να συγκινηθεί ο θεατής με το ζόρι δεν βοηθούν την όλη κατάσταση και έτσι το αποτέλεσμα κρίνεται μετριότατο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-01-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.