The Last Castle

Το Τελευταίο Οχυρό

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rod Lurie

Πρωταγωνιστούν: Robert Redford, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Clifton Collins Jr., Delroy Lindo

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Το "Κάστρο" είναι η τελευταία στάση στην καριέρα του παρασημοφορημένου Στρατηγού Irwin. Έχοντας περάσει από στρατοδικείο και χάσει το αξίωμά του, ο Στρατηγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κράτησης στην στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εκεί διοικεί εφαρμόζοντας στρατιωτική πειθαρχία ο (δεσμοφύλακας) Συνταγματάρχης Winter. Αρχικά γύρω από το πρόσωπο του νέου κρατούμενου επικρατεί σεβασμός, λόγω του λαμπρού του παρελθόντος. Όταν όμως αυτός θα αντιδράσει απέναντι στον διοικητή και τις μεθόδους του, τότε θα δημιουργηθούν εντάσεις και το κλίμα θα γίνει εχθρικό. Ο Συνταγματάρχης Winter βάζει στόχο να "σπάσει" τον Στρατηγό Irwin, με κάθε τρόπο. Εκείνος όμως με την αντίσταση που επιδεικνύει θα συσπειρώσει γύρω του, τους υπόλοιπους συγκρατούμενους και βάζει το δικό του στόχο: να αποκτήσει τον έλεγχο της φυλακής και να προκαλέσει την απομάκρυνση του Winter.

Αρκετά χρόνια μετά το Μπρουμπεϊκερ, ο Robert Redford επιστρέφει στις φυλακές και πάλι θέλει να αποκτήσει το πάνω χέρι και να απομακρύνει το σκληρό και απάνθρωπο δεσμοφύλακα. Αυτή τη φορά έχει απέναντί του τον James Gandolfini. Το The Last Castle είναι από τις ταινίες που βασίζονται στο στερεότυπο καλού εναντίον του κακού, με το καλό να κερδίζει και να οδηγεί στο happy end. Οι ερμηνείες των δύο βασικών πρωταγωνιστών είναι αξιοπρεπέστατες, και δεν αφήνουν την ταινία να γίνει προβλέψιμη και βαρετή. Αντιθέτως, υπάρχουν στιγμές που γίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Αλλά και πάλι πόσο κακή μπορεί να είναι μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Rober Redford.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-11-2001  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.