LΑ Ultimo Bacio

Το Τελευταίο Φιλί

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gabriele Muccino

Πρωταγωνιστούν: Stefano Accorsi, Giovanna Mezzogiorno, Stefania Sandrelli, Marco Cocci, Pierfrancesco Favino

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Carlo αιφνιδιάζεται όταν η επί τρία χρόνια σύντροφός του Giulia του ανακοινώνει πως είναι έγκυος. Εκείνος αναρωτιέται αν είναι έτοιμος να αναλάβει μια τόσο μεγάλη δέσμευση ενώ παράλληλα μπαίνει στον πειρασμό μετά από μια γνωριμία με μια πανέμορφη 18χρονη μαθήτρια. Την ίδια στιγμή η μητέρα της Giullia περνά δύσκολες στιγμές συνειδητοποιώντας ότι μετά από 29 χρόνια γάμου γίνεται γιαγιά. Οι φίλοι του Carlo αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα: ο Paolo αρνείται να παγιδευτεί στην οικογενειακή επιχείρηση, ο Adriano είναι αποφασισμένος να πάρει διαζύγιο και ο Alberto κοιμάται κάθε βράδυ και με άλλη γυναίκα. Η λύση στα προβλήματά τους μοιάζει να είναι μια απόδραση με ένα λεωφορειάκι προκειμένου να συναντήσουν τη χαμένη τους εφηβεία.

Το LΑ Ultimo Bacio, αποτέλεσε σημαντικότατη εισπρακτική επιτυχία στην Ιταλία προκαλώντας συζητήσεις, ενώ έφυγε με το Βραβείο κοινού από το Φεστιβάλ του Sundance το 2002. Η 3η μεγάλου μήκους ταινία του Gabrielle Muccino προωθήθηκε τότε από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ ως το ιταλικό αντίστοιχο της επιτυχημένης αμερικάνικης σειράς Sex and the City με άνδρες πρωταγωνιστές, χαρακτηρισμός μάλλον ανεπιτυχής. Στην οθόνη βλέπουμε τις διασταυρούμενες ζωές 5 φίλων που διέρχονται την κρίση των 30 και αποφασίζουν να αντιδράσουν έστω και σπασμωδικά.

Η ταινία του Muccino αποτέλεσε ένα φαινόμενο στην Ιταλία όχι γιατί αποτελεί ένα φιλμικό αριστούργημα, ούτε γιατί προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα που ήδη έθιξαν Αμερικανοί σκηνοθέτες (π.χ. Altman στο Short Cuts, Mendes στο American Beauty, Anderson στο Magnolia). Το ενδιαφέρον με το LΑ Ultimo Bacio, βρίσκεται περισσότερο στην ανατροπή του «μύθου» του απόλυτου έρωτα και της εφΑ όρου ζωής δέσμευσης. Ξεδιπλώνεται μπροστά μας η σκληρή πραγματικότητα ανθρώπινων σχέσεων, που επιβιώνουν χάρη στην συγκαταβατικότητα και την ανοχή των εμπλεκομένων, οδηγώντας τελικά σε εύθραυστες ισορροπίες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-01-2005  |  Διανομή: Filmtrade  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.