The Legend Of Bagger Vance

Ο Θρύλος Του Μπάγκερ Βανς

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 125'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Robert Redford

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron, Dermot Crowley, Joel Gretsch

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Λίγο μετά το ξέσπασμα του μεγάλου οικονομικού κραχ, στις ΗΠΑ του Α30, η Adele Invergordon βρίσκεται αντιμέτωπη με την τραγική αλήθεια. Μετά την κατασκευή ενός μοναδικού γηπέδου γκολφ, ο πατέρας της αυτοκτονεί υπό το βάρος των χρεών του. Όταν οι πιστωτές την πιέζουν εκείνη σκαρφίζεται μια πρωτότυπη ιδέα για να μαζέψει χρήματα και να βοηθήσει ολόκληρη την περιοχή από οικονομικής πλευράς. Διοργανώνει έναν αγώνα επίδειξης ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της εποχής, τον Walter Hagen και τον Bobby Jones. Για να ξυπνήσει και το ενδιαφέρον των ντόπιων βάζει στόχο να πείσει τον Rannulph Junuh να συμμετάσχει, έναν άνθρωπο που κάποτε ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά μετά τον ΑΑ Παγκοσμίου Πολέμου, επέστρεψε ψυχολογικά χτυπημένος. Όταν πείθεται να συμμετάσχει, θα δει ότι θα πρέπει να ξαναβρεί το ξεχασμένο ταλέντο του. Σε αυτό θα τον βοηθήσει ο μυστηριώδης Bagger Vance, ένας άνθρωπος που έρχεται από το πουθενά και προσφέρεται να γίνει ο caddie του (ο άνθρωπος που μεταφέρει τα μπαστούνια).

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Steven Pressfield, το The Legend Of Bagger Vance δεν είναι μια ταινία για το γκολφ. Είναι μια ταινία για τους ανθρώπους που έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους και χρειάζονται απλά ένα "δαίμονα" για να τους παρακινήσει. Το ρόλο αυτό στην ταινία έχει ο Bagger Vance, τον οποίο υποδύεται πολύ πειστικά ο Will Smith. Επαρκείς είναι στους δικούς τους ρόλους οι Matt Damon και Charlize Theron. Η ταινία φέρει εμφανώς τη σκηνοθετική σφραγίδα του Robert Redford, ο οποίος δημιουργεί μοναδικά πλάνα και βάζει στην ταινία ένα πρωτότυπο και υπόγειο humor. Αξίζει τον κόπο να αναφερθεί ότι στην ταινία γίνεται και η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Jack Lemmon, στον ρόλο του μεσήλικα Hardy Greaves, που αφηγείται την ιστορία. Το The Legend Of Bagger Vance είναι μια γλυκιά ταινία και αν το γκολφ δεν σας κουράζει σίγουρα θα την απολαύσετε και θα συγκινηθείτε.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-11-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.