Noel

Noel

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Chazz Palminteri

Πρωταγωνιστούν: Marcus Thomas, Penelope Cruz, Alan Arkin, Susan Sarandon, Paul Walker

Κείμενο: Φαίδρα Βόκαλη

Τρεις σπονδυλωτές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα, τρία διαφορετικά δράματα που βρίσκουν τη λύση τους στο παντοδύναμο Πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Mike προσπαθεί να σώσει το γάμο του με την Nina, η οποία θέλοντας να αποφύγει τη ζήλια του φεύγει μακριά. Η Rose είναι μια πετυχημένη συγγραφέας, που προσπαθεί να επανακάμψει μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο και αναζητά νέο νόημα στην ζωή της. Παράλληλα όμως πρέπει να φροντίζει και την άρρωστη μητέρα της. Ο Jules είναι ένας νέος του περιθωρίου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξαναζήσει τα ευτυχισμένα παιδικά του χρόνια.

Αλλη μια ταινία χωρίς λόγο ύπαρξης, κενή νοημάτων, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Γιορτών. Ο γνωστός ηθοποιός Chazz Palminteri γύρισε ένα φιλμ ανέμπνευστο, άρρυθμο και σεναριακά αδύναμο. Το χειρότερο είναι ότι ως βασικό πυρήνα της ταινίας του χρησιμοποίησε μια ιδέα χιλιοειπωμένη, που σήμερα μοιάζει σχεδόν ειρωνική. Συγνώμη που δε συμμερίζομαι το χριστουγεννιάτικο παροξυσμό αλλά τα μεγάλα προβλήματα της ζωής δυστυχώς δε λύνονται αυτόματα κάθε 25η Δεκεμβρίου. Τι κι αν προσπαθούν οι αστέρες Susan Saranton, Robin Williams και Penelope Cruz να σώσουν την κατάσταση; Βουλιάζουν κι οι ίδιοι στις τρύπες ενός απαράδεκτου σεναρίου, ασφυκτιούν υπό τις οδηγίες ενός κακού σκηνοθέτη. Είναι άσχημο να γυρίζονται ταινίες κατά παραγγελία, απλά και μόνο επειδή έφτασαν τα Χριστούγεννα. Και το Noel αποτελεί απλά ένα χολιγουντιανό σκεύασμα προς κατανάλωση από το κοινό των Χριστουγέννων.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 31-12-2004  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.