The Glass House

Το Γυάλινο Σπίτι

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 106'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Daniel Sackheim

Πρωταγωνιστούν: Leelee Sobieski, Diane Lane, Stellan Skarsgard, Trevor Morgan, Bruce Dern

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Όταν οι γονείς της Ruby Baker και του μικρότερου αδελφού της Ret, σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, τη φροντίδα τους αναλαμβάνει η οικογένεια Glass, η Erin και ο Terry. Το ζευγάρι αυτό ήταν πολύ στενοί φίλοι με τους γονείς τους πριν από αρκετά χρόνια. Έχει περάσει όμως αρκετός καιρός και πολλά έχουν αλλάξει. Στα παιδία παρέχεται μια πλουσιοπάροχη και ευχάριστη ζωή στην Καλιφόρνια, μακριά από το παλιό τους σπίτι. Η απομονωμένη έπαυλη των Glass στο Malibu είναι κατασκευασμένη κυρίως από γυαλί, επιτρέποντας στους ενοίκους της να βλέπουν και πράγματα που ίσως δεν θα έπρεπε. Ο δικηγόρος των γονιών ανακοινώνει στα δυο παιδιά ότι το μέλλον τους είναι εξασφαλισμένο, αφού η κληρονομιά που τους ανήκει υπολογίζεται στο τεράστιο ποσό των 4 εκατ. δολαρίων. Τι θα μπορούσε να βάλει σε υποψίες τη Ruby για την ακεραιότητα των νέων τους κηδεμόνων. Οι υποψίες της, άραγε, έχουν βάση ή αποτελούν αποκύημα της φαντασίας της.

Τo The Glass House είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με αντικείμενο τα κρυφά κίνητρα που οδηγούν ένα ζευγάρι να αναλάβει την κηδεμονία δυο παιδιών. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό με την ενδιαφέρουσα κεντρική ιστορία να χάνεται σε ένα αργό σενάριο και προβλέψιμους διάλογους. Οι πρωταγωνιστές είναι ηθοποιοί αναγνωρισμένης αξίας, που όμως διεκπεραιώνουν τους ρόλους τους χωρίς να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. Ανάμεσά τους οι Leelee Sobieski, Diane Lane και ο Stellan Skarsgard. Η ταινία έχει στιγμές αγωνίας, που προκαλούν το ενδιαφέρον, χάνονται όμως στη γενικότερη εξέλιξη της ιστορίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο εύθραυστο όσο ένα κομμάτι γυαλί.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-11-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.