Το Κλαμα Βγηκε Απο Τον Παραδεισο

Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο, Το

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας & Θανάσης Παπαθανασίου

Πρωταγωνιστούν: Αννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Μαρία Καβογιάννη, Τζοϋς Ευείδη

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στον βασικό άξονα της ταινίας βρίσκεται η σύγκρουση δύο οικογενειών: Η πάμπτωχη οικογένεια Μπισμπίκη και η πάμπλουτη οικογένεια Δελαφράγκα. Από τη μία πλευρά η χαροκαμένη μάνα Λαυρεντία Μπισμπίκη, η πτωχή πλην τίμια κόρη της Μάρθα και ο γιος της Αρίστος που θαλασσοπνίγεται στα καράβια. Από την άλλη η μυστηριώδης Τζέλλα Δελαφράγκα, ο αδίστακτος πατέρας της Βύρωνας Δελαφράγκας και η αγνή και ανυποψίαστη κόρη της Τζένη. Στην κόντρα των δύο οικογενειών παρασύρεται ο αδέκαστος δικηγόρος Στέφανος Μπάρας και η μητέρα του Θέκλα Μπάρα, ο γαμπρός της Λαυρεντίας, Γιακουμής και μια σειρά από δευτερεύοντες ήρωες.

Εμποδισμένοι έρωτες, ταξικές αντιθέσεις, βυθισμένα καράβια (χωρίς φουγάρα), χαμένα παιδιά και βίαιες συγκρούσεις με την πλοκή να ολοκληρώνεται όταν αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Βύρωνα Δελαφράγκα" Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν μετά το Safe Sex με την νέα τους δημιουργία, στημένη πάνω σε χολυγουντιανά πρότυπα παραγωγής. Μέσα σε σχεδόν δύο ώρες το μισό Ελληνικό θέατρο κάνει το πέρασμά τους σε μικρότερους και μεγαλύτερους ρόλους. Η ταινία ταλαντεύεται μεταξύ της κωμωδίας και της παρωδίας με έμμεσες και άμεσες αναφορές σε γνωστά κλισέ από τον παλιό εμπορικό κινηματογράφο. Δείχνει να έχει πιο στρωτή υπόθεση από το σπονδυλωτό Safe Sex αλλά και πάλι ο μεγάλος αριθμός των ηθοποιών ώρες ώρες δημιουργεί πάλι το συναίσθημα ασύνδετων σκηνών. Κουραστικό ίσως είναι και το εύρημα του διπλού Flash back που μας μεταφέρει διαδοχικά σε δύο διαφορετικές εποχές. Τo "Κλάμα" δεν θα απογοητεύσει αυτούς που θα το επιλέξουν, προσφέροντας αρκετές στιγμές γέλιου. Η παραγωγή είναι άψογη ξεφεύγοντας από τα Ελληνικά δεδομένα και οι Ρέππας - Παπαθανασίου επιβεβαιώνουν ότι έχουν το άγγιγμα του Μίδα. Οι μετριότερες προβλέψεις μιλούν για 700.000 εισιτήρια στο νερό χωρίς να αποκλείουν και περισσότερα. Το μόνο που δεν μπορώ να πω σίγουρα είναι κατά πόσο αντέχει σε συγκρίσεις με το πρώτο και ίσως πιο πρωτότυπο δημιούργημά τους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-10-2001  |  Διανομή: Warner-Roadshow

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2017 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.