Shrek 2

Σρεκ 2

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Andrew Adamson & Conrad Vernon & Kelly Asbury

Πρωταγωνιστούν: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Jennifer Saunders

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Ο Shrek και η πριγκίπισσα Fiona μετά από το μήνα του μέλιτος δέχονται την πρόσκληση των γονιών της τελευταίας και ταξιδεύουν στο πέρα-πέρα βασίλειο προκειμένου να γνωρίσει ο Shrek τα πεθερικά του. Από το ταξιδάκι αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει και ο φλύαρος γάιδαρος. Από την αρχή όμως ο βασιλιάς δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός απέναντι στο γαμπρό. Το γεγονός πως ο Shrek είναι "λίγο" πράσινος και "ελαφρά" τερατόμορφος, δεν είναι η μοναδική αιτία της αντιπάθειας"

Στη συνέχεια του Shrek -που πριν από μερικά χρόνια έκλεψε από τη Disney το Oscar για καλύτερο animation- συναντάμε όλους τους αρχικούς χαρακτήρες του πρώτου μέρους μαζί με μια σειρά νέων, ανάμεσα στους οποίους ο Puss in Boots (παπουτσωμένος γάτος) που κλέβει την παράσταση. Και στη δεύτερη συνέχεια η επιτυχία προέρχεται από το γεγονός ότι οι δημιουργοί της κατάφεραν να φτιάξουν ένα σύμπαν που προσεγγίζει το μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από μια χαρούμενη, κωμική και συχνά ανατρεπτική οπτική. Έτσι στο Shrek 2 η καλή νεράιδα αποδεικνύεται τελικά μεγάλη σκύλα ενώ οι ιδιαίτερες ενδυματολογικές προτιμήσεις του Πινόκιο απευθύνονται (και) σε ένα πιο ενήλικο κοινό. Η ταινία είναι γεμάτη από κινηματογραφικές αναφορές σε ταινίες από το Godzilla και το Mission Impossible έως το τηλεοπτικό Cops, ενώ περιέχει μια πληθώρα «inside jokes» που είναι μάλλον δύσκολο να προσέξει κανείς με την πρώτη θέαση.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ωστόσο, είναι ότι το Shrek 2 κατορθώνει να παραμένει πολύ αστείο από την αρχή έως το τέλος χωρίς να καταφεύγει σε χιούμορ νηπιακού επιπέδου. Διαθέτοντας αστεία και για τους πιο δύσκολους θεατές ο Shrek 2 μοιάζει ιδανικό για όλους. Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας και με την κατάληψη του τίτλου του πιο εμπορικού animation στην ιστορία του κινηματογράφου (με εισπράξεις πάνω από 400 εκ. μόνο στις ΗΠΑ), έπεται αναμφίβολα και συνέχεια. Και αν είναι εξίσου καλά τα Shrek 3 και 4 που είναι ήδη στα σκαριά, φαίνεται ότι όλοι θα ζήσουμε happily ever after όπως συμβαίνει και στα παραμύθια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-10-2004  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.