Resident Evil: Apocalypse

Resident Evil: Αποκάλυψη

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Alexander Witt

Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Mike Epps, Oded Fehr, Jared Harris

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία κυκλοφορεί το δεύτερο μέρος της μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη του γνωστού videogame. Η ιστορία διαδραματίζεται σχεδόν αμέσως μετά το σημείο που είχε τελειώσει η πρώτη ταινία. Η εντολή που δίδεται να ξανανοίξει η Κυψέλη, έχει ως συνέπεια την άμεση μόλυνση ολόκληρου του Raccoon City. Η Umbrella corporations υψώνει τείχος και εκατοντάδες μένουν κλεισμένοι μέσα, κυνηγημένοι από τα zombies. Στη μέση του πανικού θα ξυπνήσει η Alice που νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μαζί με την δυναμική πρώην αστυνομικό Jill Valentine και κάποια μέλη της Umbrella θα μείνουν πίσω για ναα προσπαθήσουν να βρουν μέσα στην πόλη ένα κοριτσάκι ονόματι Angie Ashford. Ο επιστήμονας πατέρας της Dr. Ashford τους προσφέρει έξοδο διαφυγής αν καταφέρουν να σώσουν την κόρη του. Και όλα αυτά ενώ εκτός από τα συνηθισμένα νεκροζώντανα κάτι πολύ μεγαλύτερο και πιο άσχημο κυκλοφορεί εκεί έξω έχοντας οδηγίες να βρει και να εξοντώσει την Alice.

Στη δεύτερη ταινία Resident Evil, την σκυτάλη στην σκηνοθεσία παίρνει ο Χιλιανός Alexander Witt από τον Paul W.S. Anderson που εδώ περιορίζεται στο σενάριο. Ο Witt στη πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα δείχνει πως μετά από χρόνια ως assistant director έμαθε τι πρέπει να κάνει. Όπως αρμόζει στο στυλ της ταινίας η κάμερα κινείται γρήγορα, σκηνές δράσης διαδέχονται η μια την άλλη και σε κάνουν να αδιαφορείς για την όποια σεναριακή ασυνέπεια. Στην ουσία το Resident Evil: Apocalypse είναι ένα medley από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει, ενώ περιλαμβάνει και αρκετές αυτούσιες σκηνές από τα games κλείνοντας το μάτι στους fans. Στη μιάμιση ώρα δεν θα βαρεθείς (άλλωστε που άλλου θα δεις «περπατητή» κατάβαση ουρανοξύστη;), όμως η ταινία δεν είναι τίποτα το τρομερό, παρά μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της επιτυχίας της πρώτης.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-10-2004  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.