Νυφες

Νύφες

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 135'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Πρωταγωνιστούν: Ντέμιαν Λιούις, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Αντρέα Φερεόλ, Εύη Σαουλίδου, Στίβεν Μπέρκοφ

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Στα 1922 ένα πλοίο σαλπάρει από το λιμάνι της Σμύρνης με προορισμό τη γη της Επαγγελίας. Στο καράβι βρίσκονται 700 κοπέλες καθεμιά έχοντας στα χέρια της την φωτογραφία του μελλοντικού της συζύγου μαζί με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Νίκη μια μοδίστρα από τη Σαμοθράκη που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γνωρίσει έναν αμερικάνο φωτογράφο που επιστρέφει στην πατρίδα του. Ανάμεσά τους θα εκδηλωθεί ένας απαγορευμένος έρωτας.

Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη έρχεται με τον τίτλο της ακριβότερης ελληνικής παραγωγής μέχρι τώρα, αλλά κυρίως με το όνομα του Martin Scorcese στην θέση του executive producer, γεγονός που από μόνο του εντυπωσιάζει. Και η αλήθεια είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Πέρα από τις καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, η ταινία κερδίζει τον θεατή -ιδίως στο πρώτο μέρος- με τη μαγευτική ατμόσφαιρα και την εντυπωσιακή φωτογραφία, που φανερώνουν ότι όντως δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά για να γίνει αυτό το σχέδιο πραγματικότητα. Ακόμη η μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη δένει όμορφα με το εικαστικό σύνολο και ορισμένα μελαγχολικά μοτίβα κατορθώνουν να δώσουν περισσότερη ένταση στα όσα διαδραματίζονται επί της οθόνης. Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι η υπόθεση δεν επικεντρώνεται μόνο στους δυο βασικούς χαρακτήρες, αλλά αφήνει χρόνο και για τους υπόλοιπους. Ευχάριστα εκπλήσσει και η τελική ανατροπή, που φυσικά δεν θα αποκαλύψουμε. Δεν απουσιάζει ωστόσο και κάποια στατικότητα στο ρυθμό του δεύτερου κυρίως μέρους, ενώ μερικοί χαρακτήρες αποδεικνύονται αδιάφοροι. Όπως και να έχει οι Νύφες αποδεικνύονται ανώτερες από τη μέση ταινία του νέου ελληνικού κινηματογράφου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-10-2004  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.