Pacte Des Loups

Η Αδελφότητα Των Λύκων

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 142'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Christophe Gans

Πρωταγωνιστούν: Samuel Le Bihan, Vincent Cassel, Emilie Dequenne, Monica Bellucci, Jeremie Renier

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Οι κάτοικοι του απομονωμένου Gevaudan έχουν κυριευθεί από τον τρόμο. Βρισκόμαστε στα 1766. Εδώ και ένα χρόνο ένα κτήνος σκοτώνει και αφήνει πίσω του το θάνατο, επιτιθέμενο σε γυναίκες και παιδιά. Καμία προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε αποτέλεσμα, και το κτήνος αυτό συνεχίζει να σκορπά τον τρόπο. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται απλώς για έναν λυκάνθρωπο, αλλά για ένα σατανικό τέρας, μια θεόσταλτη μάστιγα. Ο Λουδοβίκος ο ΙΕΑ αποφασίζει να δώσει ένα τέλος στον τρόμο - και το σκάνδαλο - στέλνοντας τον Chevalier de Fronsac, έναν προικισμένο επιστήμονα, φυσιοδίφη αλλά και παράτολμο τυχοδιώκτη. Εκείνος θα μεταβεί στο Gevaudan μαζί με τον Mani, τον ολιγόλογο και μυστηριώδη συνοδό του. Η έρευνά του θα αποδείξει την ύπαρξη του κτήνους, αλλά ποια είναι η προέλευσή του; Είναι μια μια κατάρα ή μια τρομερή συνομωσία;

Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά περιστατικά, και αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στα Γαλλία. Το ύφος και η ιστορία θυμίζει το Sleepy Hollow, αλλά παρόλα αυτά κινείται στο δικό της ύφος, με μερικές σκληρές σκηνές και αρκετό μυστήριο μέχρι το τέλος. Η ταινία έχει γρήγορο ρυθμό αλλά ίσως κουράζει με τη διάρκειά της. Η ευρωπαϊκή καταγωγή της φαίνεται από μερικά φτωχά εφέ (που αποτελούν όμως την εξαίρεση). Πάντως μετά και τo περσινό Riviers Pourpres (Πορφυρά Ποτάμια) ο Ευρωπαϊκός και συγκεκριμένα ο Γαλλικός κινηματογράφος δείχνουν τα δόντια τους με ενδιαφέροντα και άκρως τρομακτικά θρίλερ. Να ευχηθούμε να υπάρξει και - ακόμα καλύτερη - συνέχεια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-10-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.