Hellboy

Hellboy: Ο Ήρωας Της Κόλασης

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 112'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Guillermo Del Toro

Πρωταγωνιστούν: Ron Perlman, David Hyde Pierce, Doug Jones, Karel Roden, Victoria Smurfit

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια του ΒΑ Παγκοσμίου Πολέμου μυστικά πειράματα διεξάγονταν από τους Γερμανούς. Σε μια αποκρυφιστική τελετή μαύρης μαγείας μια πύλη θα ανοιχθεί με σκοπό πλάσματα του σκότους να περάσουν στην «από Αδω» πλευρά. Αμερικανοί στρατιώτες προλαβαίνουν να επέμβουν αποτρέποντας τα σχέδια του αινιγματικού Ρώσου Rasputin (!), όμως στο μικρό διάστημα που η πύλη έμεινε ανοιχτή κάτι πρόλαβε να περάσει. Αυτό το «κάτι» είναι μικρό και κόκκινο, περισυλλέγεται από τον καθηγητή Trevor ΑBroomΑ Bruttenholm και ονομάζεται Hellboy, επειδή προήλθε από την κόλαση. Μεγαλώνοντας με ανθρώπινες αξίες θα χρησιμοποιηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για κάθε είδους δύσκολη αποστολή, χρησιμοποιώντας τις υπερφυσικές δυνάμεις του. Όταν ο Rasputin επιστρέψει με την βοήθεια του αθάνατου δολοφόνου Kroenen και της αγαπημένης του Ilsa με σκοπό να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν στη μέση, ο Hellboy θα αναλάβει δράση. Στο πλευρό του ο νέος πράκτορας του Ινστιτούτου Παραφυσικής Δραστηριότητας John Myers, ο αμφίβιος Abe Sapien και η πυρο-τηλεκινητική Liz Sherman.

Να ένα ακόμα comic που βρήκε το δρόμο του προς τη μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια. Ο δημιουργός Mike Mignola έδωσε το ok και το σενάριο συνδυάζει τις βασικές ιστορίες και στοιχεία πλοκής από διάφορα δημοσιευμένα τεύχη. Πίσω από το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία της ταινίας συναντάμε τον Guillermo del Toro, (Cronos, Mimic, Blade II), ο οποίος προσπαθούσε χρόνια να μεταφέρει το Hellboy στον κινηματογράφο. Μετά την εισπρακτική επιτυχία της συνέχειας του Blade, είχε να επιλέξει μεταξύ του Blade: Trinity και του Hellboy, και τελικά αποφάσισε το δεύτερο. Το cast δεν περιλαμβάνει πρωτοκλασάτα ονόματα, αλλά περισσότερο ρολίστες. Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο εντύπωση προκάλεσε αρχικά η επιλογή του Ron Perlman. Με συμμετοχή σε πολλές ταινίες (City of Lost Children, Alien: Resurrection, Enemy at the Gates, Blade II, Star Trek: Nemesis) αλλά συνήθως σε δευτερεύοντες ρόλους, καταφέρνει εδώ να μπει στο κόκκινο πετσί του ρόλου και να αποδώσει ικανοποιητικά τον δύστροπο και απείθαρχο υπερήρωα.

Στη δίωρη διάρκειά της, το Hellboy καταφέρνει να ικανοποιήσει τους fans του είδους. Κινείται στο στυλ του X-Men, και καταφέρνει όχι μόνο να παρουσιάσει σωστά την πραγματικότητα του comic, αλλά και να περιέχει στοιχεία που κάνουν την ταινία να βλέπεται ευχάριστα. Δράση, εφέ και ξύλο σε μεγάλες ποσότητες μαζί με το απαραίτητο χιούμορ και το συναισθηματικό μπλέξιμο. Δεν θα σας πάει στον παράδεισο, αλλά το Hellboy είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις να δεις από μια αμερικάνικη new age action περιπέτεια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-10-2004  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.