Μπραζιλερο

Μπραζιλέρο

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας

Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μαίνας, Ivano Marescotti, Rufus Beck, Μαρία Κεχαγιόγλου, Παναγιώτης Σαπουνάκης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η επίσκεψη δυο ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ιταλού Giovanni και του Ολλανδού Alex, θα αναστατώσει τη ζωή του Βασίλη Αρβανιτάκη. Αναζητούν τι απέγιναν τα χρήματα που πήρα ο κύριος Αρβανιτάκης από την ΕΟΚ δέκα χρόνια πριν. Τότε είχε προφασιστεί την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου. Φαίνεται όμως πώς ούτε Κέντρο υπάρχει, ούτε χρήματα. Ο Βασίλης θα προσπαθήσει να καλοπιάσει τους δύο ελεγκτές, φιλοξενώντας τους, αλλά αυτό δεν μοιάζει να τους επηρεάζει. Τότε εκείνος θα χρειαστεί να τους απειλήσει για την ίδια τους τη ζωή. Στην ιστορία θα μπλεχτούν η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, ο ακραίος σοσιαλιστής βουλευτής της περιοχής, ένας διεφθαρμένος μπάτσος και το τηλεοπτικό κανάλι Super B.

Μετά το Βαλκανιζατέρ, το Μπραζιλέρο είναι η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα. Μετά την μεγάλη επιτυχία του Βαλκανιζατέρ επιστρέφει σχολιάζοντας και πάλι την ελληνική πραγματικότητα της αρπαχτής και όχι μόνο. Η ταινία έχει χιούμορ, μόνο που δεν σας "σερβίρεται στο πιάτο". Πολλές φορές τα χαμόγελα είναι πικρά, αφού παραπέμπουν σε προσωπικά μας βιώματα. Ο Γκορίτσας δεν διστάζει να προσθέσει και ένα πιο σοβαρό άξονα επάνω στα οικογενειακά προβλήματα του ήρωά του. Το Μπραζιλέρο είναι μια ταινία που δεν μιλάει αποκλειστικά Ελληνικά. Ιταλικά και Αγγλικά μπλέκονται μεταξύ τους και μπερδεύουν τις συνεννοήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. Μόνο αρνητικό σημείο το τέλος που είναι αρκετά ανοιχτό και ίσως απαισιόδοξο. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε εάν το Μπραζιλέρο είναι καλύτερο από το Βαλκανιζατέρ, το βέβαιο είναι ότι και η ταινία αυτή δεν απογοητεύει και είναι ένα ακόμη δείγμα της ανάκαμψης του Ελληνικού κινηματογράφου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-10-2001  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.