Sky Captain And The World Of Tomorrow

Sky Captain Ο Κόσμος Του Αύριο

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 107'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Kerry Conran

Πρωταγωνιστούν: Jude Law, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Bai Ling, Michael Gambon

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Η Νέα Υόρκη, μιας περιόδου που θυμίζει την δεκαετία του Α30, δέχεται την επίθεση γιγαντιαίων μηχανών που λειτουργούν αρμονικά και καταφέρνουν εύκολα να πάρουν αυτό που θέλουν. Ταυτόχρονα το ίδιο συμβαίνει σε πολλές πόλεις του κόσμου, φανερώνοντας πως κάποιος έχει μια τεράστια λίστα για «ψώνια» από κάθε άκρη της γης. Πώς αυτό συνδέεται με την εξαφάνιση-απαγωγή επιστημόνων διεθνώς; Αυτό καλείται να ανακαλύψει η δαιμόνια ρεπόρτερ Polly Perkins που με τη φωτογραφική μηχανή της διαρκώς οπλισμένη και δύο μυστηριώδη φιαλίδια είναι έτοιμη να ακολουθήσει το ένστικτο και την περιέργειά της που την οδηγούν σε περιπέτειες. Συνεργάζεται με τον αρχηγό μιας μισθοφορικής ομάδας που είναι διάσημος για τις ηρωικές του πράξεις, τον Joe "Sky Captain" Sullivan. Το δίδυμο αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει τον παρανοϊκό ιδιοφυή επιστήμονα ανακαλύπτοντας τα σχέδιά του.

Η ταινία αποτελεί προσωπικό όραμα του Henry Conran. Γύρισε ένα εξάλεπτο φιλμάκι (του πήρε τέσσερα χρόνια) το οποίο ενθουσίασε τον παραγωγό Jon Avnet πριν από έξι χρόνια. Ακόμα περισσότερο ξετρελάθηκε ο Jude Law που δέχθηκε όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει αλλά και να εκτελέσει χρέη παραγωγού. Αφησαν τον Henry Conran να γράψει το σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους και να σκηνοθετήσει. Τι το πρωτότυπο υπάρχει; Το γεγονός ότι όλη η ταινία είναι γυρισμένη με τη μέθοδο της πράσινης οθόνης! Πράγμα που σημαίνει ότι οι ηθοποιοί παίζουν μπροστά από ένα πράσινο φόντο, στο οποίο προστίθεται μετά το background! Τα γυρίσματα των ηθοποιών κράτησαν μόνο 26 μέρες, την στιγμή που σε μια high-budget ταινία διαρκούν μήνες. Μετά ήρθε το δύσκολο μέρος του post-production όπου με υπολογιστές έπρεπε να δημιουργηθεί ο κόσμος που γεννήθηκε στο μυαλό του Henry Conran. Ένας κόσμος μιας παράλληλης πραγματικότητας, μίας άλλης Γης, καθώς ιστορικά γεγονότα, τοποθεσίες και άλλες λεπτομέρειες διαφέρουν. Πρωταγωνιστούν εκτός από τον Law, η Gwyneth Paltrow, η Angelina Jolie και ο Giovanni Ribisi. Ο συνδυασμός περιπέτειας, επιστημονικής φαντασίας, χιούμορ, καλοδουλεμένων βασικών χαρακτήρων με μπόλικο παρελθόν, καθώς και ενός ενδιαφέροντος φινάλε, χωρίς την λογική του καλού-κακού, συνθέτει ένα ενδιαφέρον σύνολο. Κάποιοι θα το δουν μόνο και μόνο για την πρωτοτυπία του τρόπου γυρίσματος, πάντως όλοι θα μείνουν τουλάχιστον ευχαριστημένοι.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-10-2004  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.