Catwoman

Catwoman

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jean-Christophe ΑPitofΑ Comar

Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone, Lambert Wilson, Frances Conroy

Κείμενο: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Η Patience Philips δουλεύει σε μια εταιρεία καλλυντικών που ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα νέο προϊόν. Όταν κατά λάθος ακούσει κάποιες πληροφορίες, που δεν έπρεπε να μάθει ποτέ, θα βρεθεί δολοφονημένη. Πάλι καλά που υπήρχε μια γάτα εκεί κοντά για να την αναστήσει και να τη μετατρέψει με μαγικό -προφανώς- τρόπο σε" Catwoman.

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό για την παραγωγή μιας ταινίας για την Catwoman, το κοινό άρχισε να έχει αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα, όταν τα σκηνοθετικά ηνία ανέλαβε ο «Pitof», υπεύθυνος για το ανεκδιήγητο κατά πολλούς Vidocq. Η καχυποψία του κοινού ενισχύθηκε, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της αποκαλυπτικής στολής της Catwoman, σχεδιασμένη από τον βραβευμένο με Oscar για το Moulin Rouge Ανγκους Στράθι! Η πρωταγωνίστρια Halle Berry μοιάζει να εξαργυρώνει το χρυσό αγαλματίδιο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας που κέρδισε πριν από μερικά χρόνια, συμμετέχοντας σε αυτή την χολιγουντιανή υπερπαραγωγή και κατά στιγμές -ιδίως όταν φορά τη στολή της Catwoman- είναι απογοητευτική. Τουλάχιστον είχε την ευκαιρία να φορέσει δερμάτινα και με το μαστίγιο στο χέρι να κουνάει με (γατίσια) χάρη τα οπίσθιά της. Αντιθέτως η Sharon Stone -παρόλα όσα της έχουν συμβεί- εξακολουθεί να λάμπει και είναι κρίμα που έχει τόσο λίγο χρόνο στην κινηματογραφική οθόνη. Ο «Pitof» έχει απλό ρόλο διεκπεραιωτή και δε μπορεί να στήσει ούτε καν μια ενδιαφέρουσα σκηνή δράσης. Οι σκηνές, μάλιστα, με την Catwoman να πηδάει από εδώ και από εκεί στις ταράτσες, θυμίζουν έντονα αυτές του Spiderman, σε μια (πολύ) χειρότερη όμως εκδοχή. Το Catwoman Από τις χειρότερες πρόσφατες ταινίες με υπερ-ήρωες, ή με άλλα λόγια: πολύ χάλι και καθόλου Berry.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-10-2004  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.