Kiss Of The Dragon

Το Φιλί Του Δράκου

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Chris Nahon

Πρωταγωνιστούν: Jet Li, Bridget Fonda, Tcheky Karyo, Laurence Ashley, Burt Kwouk

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Liu Jan, ένας από τους κορυφαίους μυστικούς ντετέκτιβ του Χονγκ Κονγκ, επισκέπτεται το Παρίσι. Μόνο που η επίσκεψή του δεν είναι τουριστική. Γίνεται μάρτυρας μιας στημένης παγίδας για έναν Κινέζο γκάνγκστερ που δολοφονείται από μια πόρνη. Πίσω από την εκτέλεσή κρύβεται ο Richard, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός που ελέγχει τη δική του μικρή στρατιά μπράβων, έχοντας προφανώς επαφές με τον υπόκοσμο. Οι συμπτώσεις ενοχοποιούν τον Liu για τον φόνο, αλλά εκείνος έχει στα χέρια του το υλικό που αποδεικνύει την αλήθεια: μια κασέτα που κατέγραψε τα πάντα. Ο Liu είναι μόνος, σε μια πόλη που δεν γνωρίζει, και κυνηγημένος από το Νόμο (υπό τις εντολές του Richard). Με ένα μυστήριο τρόπο θα βρει ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κλειδί κι ένα πραγματικό οπλοστάσιο, στη θυρίδα ενός σιδηροδρομικού σταθμού! Ο κλοιός γύρω τους στενεύει και τότε θα δεχτεί ένα απρόσμενο χέρι βοηθείας.

Ο Jet Li και στην ταινία αυτή κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: μάχεται. Ο άνθρωπος που γνωρίσαμε στο Φονικό Όπλο 4 και συναντήσαμε αργότερα στο Romeo Must Die είναι ένα από τα περιζήτητα ονόματα για τις ταινίες περιπέτειας. Ο Chris Nahon είναι σκηνοθέτης της, σε ένα σενάριο που έχει γράψει μαζί με τον Luc Besson. Λίγο πολύ ξέρετε τι να περιμένετε από την ταινία αυτή. Δεν πρόκειται για kung fu αλλά για wushu, μια πολεμική τέχνη που ο Li εξασκεί από πολύ μικρή ηλικία. Η ταινία προσφέρει μπόλικη δράση, ξύλο και ακροβατικά χτυπήματα και μερικές στιγμές προσπαθεί να αναπτύξει και λίγο τους χαρακτήρες της. Αλλά και πάλι μην περιμένουμε πολλά από μια περιπέτεια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-10-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.