Cats And Dogs

Σαν Το Σκύλο Με Τη Γάτα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 93'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Lawrence Guterman

Πρωταγωνιστούν: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock, Alec Baldwin, Tobey Maguire

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Χρόνια τώρα ένας μυστικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Επειδή ανέκαθεν ο σκύλος θεωρούνταν ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, οι γάτες έχουν βαλθεί να κατακτήσουν αυτό τον τίτλο. Ο περσικός γάτος Mr. Tinkles ετοιμάζει με προσοχή το σχέδιό του για να κατακτήσει τον κόσμο, να εξαφανίσει τους σκύλους και να καταστήσει τους ανθρώπους ανίκανους μπροστά στην τυραννία του. Για να γίνει αυτό οι γάτες αποφασίζουν να εμποδίσουν την παραγωγή ενός εμβολίου, που αν τελικά παραχθεί, θα εξαλείψει όλες τις αλλεργίες που παθαίνουν οι άνθρωποι από τους σκύλους. Το επόμενο βήμα τους θα είναι να κάνουν όλους τους ανθρώπους αλλεργικούς στους σκύλους. Το εμβόλιο παρασκευάζει ο Dr Brody, ο γιος του οποίου έχει ένα δικό του σκύλο το Lou. Από μια παρεξήγηση ο Lou θα γίνει εκείνος που θα πρέπει να αποτρέψει τα σατανικά σχέδια των γάτων, προστατεύοντας το εμβόλιο. Θα μπει έτσι σε μια δύσκολη θέση να επιλέξει ανάμεσα στα αγαπημένα αφεντικά του και την διατήρηση της κυριαρχίας των σκύλων.

Το Cats And Dogs είναι μια από τις αρκετές ταινίες που στη διάρκεια του καλοκαιριού ανέβηκε στην κορυφή του Αμερικάνικου Box Office. Στα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες τετράποδα. Κανένα όμως από αυτά δεν έκανε τις επικίνδυνες σκηνές. Εκεί χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακοί σκύλοι και γάτες και μάλιστα με τρόπο που δεν είναι εμφανής στη μεγάλη οθόνη. Τα ζωντανά μιλάνε πολύ και μάλιστα συχνά παίρνουν χαρακτηριστικές εκφράσεις αυτών που τους δανείζουν τις φωνές τους. Πρόκειται δηλαδή για τους Tobey Maguire, Alec Baldwin, Susan Sarandon, Joe Pantoliano και άλλους. Το Cats And Dogs είναι μια πρωτότυπη οικογενειακή κωμωδία με αρκετό γέλιο, διαφορετική από τις άλλες. Αλλωστε πόσο συχνά βλέπετε γάτες νίντζα να κάνουν την επίθεσή τους;

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-09-2001  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.