The Princess And The Warrior

Η Πριγκίπισσα Και Ο Πολεμιστής

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 135'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tom Tykwer

Πρωταγωνιστούν: Jurgen Tarrach, Lars Rudolph, Ludger Pistor, Staffen Schult, Rolf Dannemann

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ένας άντρας βρίσκεται στην άκρη μιας γέφυρας με ανοιγμένα τα χέρια σα να είναι έτοιμος να πετάξει. Σε μια ψυχιατρική κλινική μια γυναίκα λαμβάνει ένα γράμμα και το κοιτάζει επίμονα χωρίς να τΑ ανοίξει. Οι δύο αυτοί κρύβουν τα δικά τους μυστικά. Ο Bodo πλησιάζει τα τριάντα μα είναι ακόμη άνεργος. Δοκίμασε να γίνει ακόμα και συνοδός σορών σε κηδείες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η Sissi εργάζεται ως νοσοκόμα σε ψυχιατρική κλινική, και οι άντρες ασθενείς σαγηνεύονται από την παρουσία της. Ο Bodo καθώς τρέχει προσπαθώντας να ξεφύγει από δύο υπάλληλους του πρατηρίου που μόλις λήστεψε, αποσπά την προσοχή ενός οδηγού φορτηγού. Την ίδια στιγμή η Sissy διασχίζει αμέριμνη το δρόμο, όταν το φορτηγό, ανήμπορο να σταματήσει, πέφτει πάνω της. Εκείνη θα σωθεί με τη βοήθεια του Bodo. Μόνο που εκείνος εξαφανίζεται και τώρα η Sissy θα πρέπει να τον βρει κάνοντας και την αρχή μιας νέας ζωής.

O Tom Tykwer έγινε γνωστός στη χώρα μας από το "Τρέξε Λόλα, Τρέξε" το 1999. Η ταινία ήταν μια έκπληξη και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Προβλήθηκε σε παραπάνω από 40 χώρες του κόσμου, μάζεψε αναρίθμητα βραβεία κι έγινε η ξενόγλωσση ταινία με την ταχύτερη άνοδο στο αμερικάνικο box-office. Ο Tykwer προσπαθεί να κάνει και πάλι την έκπληξη, έχοντας υπό την καθοδήγησή του και πάλι την Franka Potente, ένα ενδιαφέρον σενάριο και τις δικές του σκηνοθετικές του ικανότητες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-09-2001  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.