Original Sin

Απόλυτη Αμαρτία

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Cristofer

Πρωταγωνιστούν: Antonio Banderas, Angelina Jolie, Thomas Jane, Jack Thompson, Gregory Itzin

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στις αρχές του 1900, ο βαθύπλουτος Κουβανός εξαγωγέας καφέ, Luis Antonio Vargas, αποφασίζει να αποκτήσει το μοναδικό εκείνο πράγμα που λείπει από τη ζωή του: μια γυναίκα. Για την ακρίβεια, αναζητά μια Αμερικανίδα σύζυγο που θα σταθεί δίπλα του ως σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης και όχι τον έρωτα της ζωής του. Η πανέμορφη, αλλά μυστηριώδης, Julia Russell, θα απαντήσει στην αγγελία του και θα γίνει η γυναίκα του. Σύντομα όμως, τα πάντα γύρω από το παρελθόν της αποδεικνύονται πλαστά. Ένας ντετέκτιβ θα αποκαλύψει στον Vargas μερικές από τις κρυφές πτυχές της προσωπικότητάς της, όμως εκείνη έχει ήδη εξαφανιστεί με την περιουσία του.

Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών είχε προκαλέσει συζητήσεις και η ταινία αναμενόταν με ανυπομονησία. Ο Antonio Banderas και η Angelina Jolie, είναι οι πρωταγωνιστές σε μια κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου "Waltz Into Darkness", το οποίο είχε γυριστεί και στο παρελθόν από τον Φρανσουά Τριφό με τον τίτλο "Η Σειρήνα του Μισισιπή". Το τελικό αποτέλεσμα επί της οθόνης δεν είναι εντυπωσιακό, αφού οι δύο πρωταγωνιστές μάλλον δεν καταφέρνουν να πείσουν, ενώ και οι διάλογοι δεν τους βοηθούν. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά η ταινία αρχίζει σταδιακά να χάνει το ενδιαφέρον της, με κάποιες μικρές σκηνές να κεντρίζουν το θεατή. Όμως δεν παύει η τελική γεύση να μην είναι ευχάριστη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-09-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.