Le Temps Du Loup

Η Ώρα Του Λύκου

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 113'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Haneke

Πρωταγωνιστούν: Maurice Benichou, Lucas Biscombe, Patrice Chereau, Beatrice Dalle, Anais Demoustier

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Καθώς μπαίνουν στο εξοχικό τους, η Anna και η οικογένειά της ανακαλύπτουν έκπληκτοι πως μια περίεργη φυλή έχει καταλάβει τον χώρο. Η αντιπαράθεση γρήγορα γίνεται δραματική: ο άντρας της δολοφονείται εν ψυχρώ. Ξεκινάει τότε για την Anna και τα δύο της παιδιά μια τρομακτική περιπλάνηση, φυτοζωώντας δίχως νερό και τροφή, φτάνοντας τελικά σε έναν σταθμό όπου μερικοί φουκαράδες περιμένουν τον ερχομό ενός υποθετικού τρένου με κατεύθυνση το πουθενά. Ένα χωράφι με τα κυματιστά του στάχυα θυμίζει την εποχή της αφθονίας που χάθηκε. Έχει ήδη συμβεί μια ανεπανόρθωτη ρήξη στους κόλπους της οικογένειας. Τι θα μείνει άραγε από τις αξίες και τις σταθερές;

Η νέα δουλειά του Michael Haneke, το πολυαναμενόμενο Le Temps du Loup, παραμένει απόλυτα πιστή στο γνώριμο, σύνηθες στυλ του Haneke. Σκληρότητα, βία, τραχύτητα και άλλα, γνώριμα μέσα επιστρατεύτηκαν για την εξιστόρηση αυτής της φουτουριστικής ταινίας. Σε απροσδιόριστο χρόνο και χώρο, ύστερα από κάποια μαζική καταστροφή, μία οικογένεια μάχεται για την επιβίωση. Περιπλανώμενοι, δίχως νερό, ηλεκτρικό και όλες τις άλλες ανέσεις του σύγχρονου, δυτικού κόσμου, γίνονται μάρτυρες της κατάρρευσης των ηθών. Το αποτέλεσμα μας θύμισε έντονα το «Funny Games» ενώ μας έμεινε η αίσθηση, πως η Isabelle Huppert δεν είχε ίσως την ευκαιρία να φτάσει ερμηνευτικά στο ύψος της «Δασκάλας του Πιάνο». Με δεδομένη τη δυσκολία κατανόησης της ιδιαίτερης γλώσσας του Haneke, η ταινία συστήνεται μόνο για φανατικούς.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-07-2004  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.