The Girl Next Door

Το Κορίτσι Της Διπλανής Πόρτας

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Luke Greenfield

Πρωταγωνιστούν: Elisha Cuthbert, Emile Hirsch, Timothy Olyphant, James Remar, Paul Dano

Κριτική:

Ο Matt είναι πρόεδρος της κοινότητας του σχολείου και εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να εξασφαλίσει μια υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Georgetown. Μοιάζει να σκέφτεται από τώρα την πορεία του στον πολιτικό στίβο όταν μεγαλώσει. Όλα αλλάζουν όμως όταν έρχεται στη γειτονιά του μια μικρή και χαριτωμένη νεαρή" με προϋπηρεσία στο χώρο βιομηχανίας του πορνό. Βέβαια εκείνος όταν την ερωτεύεται δε γνωρίζει τίποτα για το ένοχο παρελθόν της. Η γνωριμία τους θα οδηγήσει το συγκρατημένο χαρακτήρα του Matt εκτός ελέγχου, ειδικά από τη στιγμή που το μυστικό θα αποκαλυφθεί.

Το Girl Next Door είναι ένα φιλμ προορισμένο να ωφελήσει περισσότερο την καριέρα της Elisha Cuthbert, γνωστής κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- από την τηλεοπτική σειρά 24. Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι η ίδια σε προηγούμενες δηλώσεις της έχει αναφέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσει γυμνή σκηνή, προκαλεί εντύπωση με πόση άνεση και πόση φυσικότητα αποδίδει την πρώην πορνοστάρ που πλέον θέλει να ακολουθήσει" τον ίσιο δρόμο και να γευτεί την χαρά του έρωτα με το άβγαλτο μαθητούδι. Και από αυτή τη νεανική ταινία δεν απουσιάζουν τα γνωστά χαρακτηριστικά στοιχεία των teen movies (μερικοί κακοί άνθρωποι τα λένε και" κλισέ), ενώ δεν αποφεύγονται διάφορες σεναριακές υπερβολές και άχρηστες υπο-ιστορίες που δίνουν στην ταινία (υπερβολικά) μεγάλη διάρκεια. Σίγουρα δεν πρόκειται για το Risky Business της γενιάς του MTV, αν και αναμφίβολα το Girl Next Door δανείζεται ελεύθερα αρκετά στοιχεία από την προαναφερθείσα ταινία του Paul Brickman. Tο Girl Next Door παρακολουθείται ευχάριστα, καθώς υπάρχουν μερικές ξεκαρδιστικές σκηνές και ορισμένες έξυπνες ατάκες. Απλά εύκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-07-2004  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.