Dot The I

Φονική Λεπτομέρεια

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 92'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Matthew Parkhill

Πρωταγωνιστούν: Gael Garcia Bernal, Natalia Verbeke, James DΑArcy, Charlie Cox, Tom Hardy

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Kit είναι ένας νεαρός ηθοποιός με οικονομικό πρόβλημα που δέχεται να συμμετέχει σε μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, ένα reality film. Κάμερες θα τον παρακολουθούν καταγράφοντας τη ζωή του για την παραγωγή της ταινίας. Στην ταινία αυτή ο Kit θα έχει και ρόλο, να μπει ενδιάμεσος σε ένα ζευγάρι λίγο πριν το γάμο τους για να δοκιμάσει τη σχέση τους «on camera». Η Carmen είναι μια γυναίκα ταλαιπωρημένη από τους άντρες, που έχει βρει καταφύγιο στον Barnaby αναζητώντας σταθερότητα και στοργή στο γάμο που σχεδιάζει. Όταν την παραμονή του γάμου της θα φιλήσει τον Kit, το πάθος θα ξυπνήσει μέσα της.

Πρώτη ταινία για το σκηνοθέτη και σεναριογράφο Matthew Parkhill, το Dot The I αναδύει ένα έντονο independent feeling με κάμερα εν μέρει στο χέρι και low budget αισθητική. Μεγαλύτερο μειονέκτημά της, η πολύ κακή επιλογή της πρωταγωνίστριας, με τη Natalia Verbeke να παρουσιάζεται ανεπαρκής να κρατήσει στους ώμους τους το βάρος της ταινίας, σε αντίθεση με τους συμπρωταγωνιστές που κάνουν ό,τι μπορούν. Ειδικά στο τελευταίο μισάωρο της ταινίας το Dot The I αντί για μια ακόμα ταινία για ένα ερωτικό τρίγωνο, καταλήγει σε μια προσπάθεια του σεναριογράφου απλά να εκπλήξει το κοινό του με μια σειρά ανατροπών" και νέων ανατροπών επί ανατροπών με φυσικό επακόλουθο το τελικό αποτέλεσμα να είναι αδιάφορο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-07-2004  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.