The Punisher

Ο Τιμωρός

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 124'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jonathan Hensleigh

Πρωταγωνιστούν: Thomas Jane, John Travolta, Rebecca Romijn-Stamos, Laura Elena Harring, Samantha Mathis

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Ο Frank Castle είναι επιτυχημένος μυστικός πράκτορας ο οποίος λαμβάνει μέρος στην τελευταία του αποστολή, έχοντας υποσχεθεί στην οικογένειά του πως θα αποσυρθεί ώστε να απομονωθούν κάπου για να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να διατρέχουν πια κίνδυνο. Τα σχέδια ανατρέπονται από την απροσδόκητη έλευση του Bobby Saint ο οποίος σκοτώνεται κατά λάθος. Ενώ ο Castle βρίσκεται σε οικογενειακή γιορτή στο Puerto Rico, πίσω στην Tampa ο Howard Saint, πατέρας του Bobby και αρχηγός του υποκόσμου, βάζει τους πάντες να ανακαλύψουν τον υπεύθυνο για το θάνατο του γιου του. Η μαζική επίθεση που οργανώνει έχει ως αποτέλεσμα την δολοφονία όλης της οικογένειας του Frank Castle, ενώ ο ίδιος επιζεί ως εκ θαύματος και αποφασίζει να επιστρέψει με έναν και μοναδικό σκοπό. Αφού ο νόμος που τόσα χρόνια υπηρετούσε αδυνατεί να επιβληθεί, αναλαμβάνει ο ίδιος δράση. Η εκδίκηση για αυτόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ενστικτώδης αντίδραση, το μόνο που επιθυμεί είναι η Τιμωρία (Punishment).

Ακόμα μια μεταφορά στην μεγάλη οθόνη ενός κόμικ της Marvel. Η προηγούμενη εκδοχή του Punisher, είχε κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 1989 με τον Dolph Lundgren στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή τη φορά το σενάριο και την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Jonathan Hensleigh ο οποίος έχει γράψει τα σενάρια των: Die Hard: With a Vengeance, Jumanji, The Saint και Armageddon, αλλά δεν έχει ξανακαθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Τον ήρωα Frank Castle υποδύεται ο Thomas Jane, στον πρώτο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του και αφού ο ρόλος είχε απορριφθεί από τους Hugh Jackman, Vin Diesel και Tony Ganios. Η ταινία δεν καταφέρνει να δημιουργήσει το σκοτεινό κλίμα του κόμικ. Γύρω από τον κεντρικό ήρωα, προστίθενται δευτερεύοντες χαρακτήρες με ενδιαφέροντα (όχι πάντοτε) subplots, που ερμηνεύονται από γνωστούς ραλίστες. Το Punisher είναι μια καθαρόαιμη pump-action περιπέτεια, με τα γνωστά στοιχεία της μάχης σε κάθε της μορφή. Δεν αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, δεν προσθέτει κάτι καινούργιο στο είδος αλλά παρακολουθείται ευχάριστα και περιλαμβάνει μερικές καλογυρισμένες σκηνές που θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς τέτοιων ταινιών.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-06-2004  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.