Godsend

Θεόσταλτος

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Nick Hamm

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Greg Kinnear, Rebecca Romijn-Stamos, Cameron Bright, Jenny Levine

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Paul και η Jessie Duncan είναι δύο καθημερινοί άνθρωποι που βάζουν στο κέντρο της ζωής τους τον οχτάχρονο γιο τους Adam. Η ζωή τους δεν έχει σπουδαίες εξελίξεις, αλλά αυτό αλλάζει καθώς η μοίρα θα τους φερθεί σκληρά όταν ένα θανατηφόρο ατύχημα θα πάρει από κοντά τους τον Adam την ημέρα των γενεθλίων του. Με δυσκολία προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινότητα, ενώ όλα γύρω τους θυμίζουν το τραγικό συμβάν. Ο Dr. Wells, ένας μυστηριώδης γιατρός ειδικός σε θέματα γενετικής θα τους πλησιάσει με μια περίεργη πρόταση. Τους ενημερώνει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα κλώνο του χαμένου παιδιού τους, αρκεί το γεγονός αυτό να κρατηθεί απόλυτα μυστικό. Το ζευγάρι θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να κάνει μια επιλογή μεταξύ αυτού που ζητά η καρδιά τους και αυτό που επιβάλλει η ηθική.

Το Godsend είναι μια ταινία του Nick Hamm (The Hole) που προσπαθεί να κινηθεί μεταξύ δράματος, επιστημονικής φαντασίας και θρίλλερ. Και ενώ αρχικά η ταινία κερδίζει το θεατή, όσο περνά ο χρόνος και εξελίσσεται η υπόθεση το ενδιαφέρον φθίνει. Πρόσωπο κλειδί ο Robert De Niro σε ένα δεύτερο ρόλο, που όμως αποτελεί το «πρώτο όνομα» της ταινίας, καταφέρνει να κινηθεί διεκπεραιωτικά χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις. Περισσότερο συμπαθείς είναι οι ερμηνείες των Greg Kinnear και Rebecca Romijn-Stamos, στους ρόλους των χαροκαμένων γονιών, ενώ την παράσταση κλέβει ο πιτσιρικάς Cameron Bright στο ρόλο του νεαρού Adam. Το Godsend χάνει το στοίχημα για κάτι διαφορετικό, γιατί αναδεικνύει μόνο τις «θριλλερικές» του αρετές με πολύ έντονες σκηνές που προκαλούν ταχυπαλμία, ενώ δεν δίνει το ίδιο βάρος και στις δραματικές του προεκτάσεις.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-06-2004  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.