Lucky Numbers

Τυχεροί Αριθμοί

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Nora Ephron

Πρωταγωνιστούν: John Travolta, Lisa Kudrow, Tim Roth, Ed OΑNeill, Michael Rapaport

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Σε μια μικρή πόλη της Pennsylvania, το Harrisburg ο Russ Richards είναι ένα είδος τοπικού ήρωα. Είναι μετεωρολόγος και παρουσιαστής ενός φευγάτου δελτίου καιρού. Στο αγαπημένο του εστιατόριο έχει το δικό του τραπέζι και τη δική του θέση στάθμευσης για την Jaguar του. Ο χειμώνας του Α88 αποδεικνύεται πολύ πιο ήπιος απΑ ότι συνήθως και έτσι η επιχείρηση πωλήσεων snowmobile του Russ πέφτει εντελώς έξω. Ο ήρωας είναι απεγνωσμένος και ζητά τη συμβουλή του φίλου του και ιδιοκτήτη στριπτιτζάδικου Gig. Εκείνος του προτείνει να επωφεληθεί από την ασφάλεια του καταστήματός του χρησιμοποιώντας μερικούς φίλους του από τον υπόκοσμο. Όταν όμως τα πράγματα γίνουν ακόμη πιο δυσχερή οικονομικά ο Gig θα του προτείνει να στήσουν την κλήρωση του Λόττο με τη βοήθεια της παρουσιάστριας της κλήρωσης Crystal. Το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων είναι τόσο κοντά αλλά οι αναποδιές έρχονται η μία μετά την άλλη.

Η ταινία είναι βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία το 1988. Μας μεταφέρει στον άγνωστο κόσμο των Αμερικάνικων μικρών πόλεων και στην ζωή ενός ανθρώπου που μπορεί να έχει την αγάπη του κόσμου αλλά η τύχη του γυρνά την πλάτη. Το Lucky Numbers είναι μια μαύρη κωμωδία από εκείνες που η μια αναποδιά χτυπά τους πρωταγωνιστές μετά την άλλη και οι αλλαγές σχεδίων είναι στην ημερήσια διάταξη. Την ουσία και τα χαμόγελα τα φέρνουν όμως οι χαρακτήρες αλλά και μερικές πολύ έξυπνες στιχομυθίες. Ο John Travolta δεν ενθουσιάζει και η Lisa Cudrow προσπαθεί να κάνει το βήμα στη μεγάλη οθόνη χωρίς να κάνει όμως μεγάλη εντύπωση. Την παράσταση κλέβουν οι δεύτεροι ρόλοι στους οποίους συναντάμε τους Tim Roth, Michael Rapaport και Bill Pullman. Χωρίς να πρόκειται για κάτι το εξαιρετικό το Lucky Numbers είναι μια ανάλαφρη επιλογή για ένα δροσερό βράδυ σε κάποιο θερινό κινηματογράφο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-09-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.