Dawn Of The Dead

Το Ξύπνημα Των Νεκρών

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Zack Snyder

Πρωταγωνιστούν: Sarah Polley, Ving Rhames, Mekhi Phifer, Michael Barry, Lindy Booth

Κριτική: Μάρα Θεoδωροπούλου

Μια νοσοκόμα βλέπει τον σύντροφό της να κατασπαράζεται από το κοριτσάκι της διπλανής πόρτας και έντρομη ανακαλύπτει πως όλοι οι κάτοικοι της πόλης της έχουν μετατραπεί σε ζόμπι, εξαιτίας ενός μυστηριώδους ιού. Μαζί με μια ομάδα επιζώντων οχυρώνεται σε ένα εμπορικό κέντρο και όλοι μαζί προσπαθούν να προφυλαχτούν από την απειλή, καθώς τα ζόμπι καταλαμβάνουν με ταχείς ρυθμούς ολόκληρο τον πλανήτη. Αν και σταδιακά προσαρμόζονται στο καταφύγιό τους, έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιούν πως πρέπει να εγκαταλείψουν τον επίγειο παράδεισό τους και να δραπετεύσουν.

Αν και η απόφαση του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Zack Snyder να καταπιαστεί με το cult αριστούργημα του George Romero φαίνεται αιρετική -κυρίως στους φαν του είδους- γίνεται αντιληπτό από το «ταρακούνημα» του πρώτου εικοσαλέπτου πως ο Snyder είναι διαβασμένος. Τα ζόμπι του περιφέρονται σαν υπνωτισμένα όταν δεν υπάρχει θήραμα στον ορίζοντα, αλλά μόλις εμφανιστεί του επιτίθενται με απίστευτη ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Αντίθετα με τις περισσότερες μοντέρνες ταινίες τρόμου, το «καινούργιο» Dawn Of The Dead έχει ασταμάτητο ρυθμό, αγωνία, άφθονο αίμα και gore σκηνές. Στο σενάριο του James Gunn υπάρχουν και ανάσες μαύρου χιούμορ και σαρκασμού ανάμεσα στο χωρίς όρια λουτρό αίματος, που υπογραμμίζονται και με τη βοήθεια του soundtrack. To Dawn Of The Dead, κερδίζει τη σύγκριση με το πρωτότυπο, τουλάχιστον σε επίπεδο διασκέδασης.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-06-2004  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.