Along Came A Spider

Η Μέθοδος της Αράχνης

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Lee Tamahori

Πρωταγωνιστούν: Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott, Penelope Ann Miller, Michael Moriarty

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η κόρη ενός πανίσχυρου γερουσιαστή απάγεται μέρα μεσημέρι από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτεί. Ο απαγωγέας ονομάζεται Gary Soneji και είναι ένας εγκληματίας που σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα Δεν του αρκεί όμως αυτό. Θέλει ο ντετέκτιβ Alex Cross να είναι παρών. Ο Alex Cross έχει πάρει πρόωρη σύνταξη μετά το θάνατο της συνεργάτιδάς του. Ο διάσημος ντετέκτιβ, ψυχολόγος και συγγραφέας θα επανέλθει στην ενεργό δράση όταν ο Soneji θα τον προκαλέσει. Θέλει να πετύχει το έγκλημα του 21ου αιώνα όπως η απαγωγή του γιου του Charles Lindberg ήταν το έγκλημα του προηγούμενου. Διάφοροι όμως απρόβλεπτοι παράγοντες θα εκτροχιάσουν το σχέδιό του και θα τον φέρουν σε επικίνδυνη θέση.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του James Patterson, του συγγραφέα που δημιούργησε τον Alex Cross. Το ρόλο και αυτή τη φορά, όπως και στο Kiss The Girls υποδύεται ο Morgan Freeman ενώ πολύ καλός είναι και ο Michael Wincott στο ρόλο του σατανικού απαγωγέα. Αν αντέχετε τις απίστευτες σεναριακές ευκολίες - που εν μέρει οφείλονται στο βιβλίο αλλά και στην προσαρμογή του "πρωτάρη" Marc Moss - τότε η ταινία δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους. Ο σκηνοθέτης Lee Tamahori μπαλώνει κάποιες σεναριακές αδυναμίες δίνοντας μάλιστα και μια πρωτότυπη σκηνή παράδοσης λύτρων. Σπουδαία βοήθεια του δίνει και το άξιο cast με πρώτο και καλύτερο των Morgan Freeman. Το Along Came A Spider μπορεί να έχει αδυναμίες αλλά τελικά δεν μπορούμε να πούμε ότι απογοητεύει κρατώντας με το τρόπο του το ενδιαφέρον του θεατή.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24-08-2001  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.