Pieces Of April

Το Γλυκό Στο Τέλος

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 81'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Peter Hedges

Πρωταγωνιστούν: Katie Holmes, Patricia Clarkson, Oliver Platt, Sean Hayes, Derek Luke

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Η April δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να καλέσει τους δικούς της για το γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, με πρόθεση να αφήσουν πίσω τους τα λάθη του παρελθόντος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο φούρνος έχει χαλάσει. Και ενώ η οικογένεια βρίσκεται ήδη καθοδόν, η April αρχίζει να ψάχνει ανάμεσα στους ενοίκους της πολυκατοικίας της, εκείνον που θα τη βοηθήσει να ψήσει τη γαλοπούλα.

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου με digital camera και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Pieces of April (με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο"«Το Γλυκό στο Τέλος») θυμίζει περισσότερο οικογενειακό video, που καταφέρνει να αναδείξει τις όμορφες αλλά και δυσάρεστες στιγμές μιας οικογένειας και παράλληλα κερδίζει τον θεατή με την αμεσότητά του. Αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Peter Hedges, ο οποίος έχοντας συναίσθηση των δυνατοτήτων του κάνει μια απλή και ειλικρινή ταινία, στηριγμένη στη δύναμη των χαρακτήρων και των μεταξύ τους σχέσεων. Κανείς από τους ήρωες δεν είναι τέλειος και ενώ κατά διαστήματα όλοι συμπεριφέρονται ανορθόδοξα, εξακολουθούν να παραμένουν συμπαθείς. Το σενάριο συνδυάζει λεπτές πινελιές χιούμορ με κυνικές ατάκες, χωρίς να λείπουν και οι στιγμές γνήσιας συγκίνησης. Πολύ καλές ερμηνείες από σύσσωμο το cast -ανάμεσα στους οποίους και η Patricia Clarkson, υποψήφια για βραβείο Oscar β΄ Γυναικείου ρόλου στην 76η απονομή- με εξαίρεση τον Sean Hayes, ο οποίος υποδύεται τον χαρακτήρα του ιδιόρρυθμου γείτονα με ένα εξαιρετικά καρτουνίστικο στιλ, που δεν δένει με το υπόλοιπο ύφος της ταινίας. Αγνό και αληθινό στις προθέσεις του το Pieces of April αποτελεί μια ενδιαφέρουσα φιλμική πρόταση.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-04-2004  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.