Love's Labour Lost

Αγάπης, Αγώνας, Αγονος

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 93'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh

Πρωταγωνιστούν: Alessandro Nivola, Kenneth Branagh, Alicia Silverstone, Natascha McElhone, Nathan Lane

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Το 1939, ο βασιλιάς του Navarre και οι τρεις καλύτεροί του φίλοι, δίνουν όρκο για τα επόμενα τρία χρόνια να ξεχάσουν τις γυναίκες και να αφιερώσουν τη ζωή τους στη φιλοσοφία. Ένας από τους όρους της υπόσχεσης, αναφέρεται στο ότι δεν θα πρέπει να συναναστρέφονται με γυναίκες για κανένα λόγο. Η κατάσταση θα αναστατωθεί όταν η πριγκίπισσα της Γαλλίας και οι τρεις πανέμορφες συνοδοί της επισκέπτονται τη χώρα. Μπορούν οι τρεις φίλοι να τηρήσουν τον όρκο τους; Μάλλον όχι. Αντίθετα αποφασίζουν να παραδοθούν στις επιθυμίες τους προσπαθώντας όμως να το κρατήσουν κρυφό ο ένας από τον άλλο. Ο θάνατος του πατέρα της πριγκίπισσας, προκαλεί την επιστροφή των κοριτσιών στη Γαλλία, ενώ ο ΒΑ Παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών δοκιμάζοντας τα ζευγάρια της ιστορίας.

Το Love's Labour's Lost είναι βασισμένο σε ένα από τα πρώτα και πιο ανάλαφρα έργα του William Shakespeare. Ο Keneth Branagh υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία μεταφέροντας την υπόθεση στην περιπετειώδη εποχή του μεσοπολέμού. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ταινία έχει έντονο το στοιχείο της μουσικής και του χορού, χρησιμοποιώντας συνθέσεις μεταξύ άλλων των Gershwin, Porter, Kern. Ενδιαφέρον επίσης είναι και το cast με αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς. Το συνολικό αποτέλεσμα υπάρχουν στιγμές που μάλλον κουράζει. Η μεταφορά όμως είναι πρωτότυπη και ίσως αξίζει της προσοχής σας σε κάποιο θερινό σινεμά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-08-2001  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.