Casa De Los Babys

Casa De Los Babys

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: John Sayles

Πρωταγωνιστούν: Maggie Gyllenhaal, Daryl Hannah, Marcia Gay Harden, Susan Lynch, Mary Steenburgen

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Μια παρέα Αμερικανίδων βρίσκονται σε κάποιο περίεργο ίδρυμα που μοιάζει με μοτέλ στη Λατινική Αμερική. Εκεί πρόκειται να υιοθετήσουν-αγοράσουν κάποιο από τα παιδιά που οι εγχώριες μητέρες αδυνατούν να αναθρέψουν. Πρόκειται για μια οργανωμένη επιχείρηση που συντονίζεται από μια καπάτσα ιδιοκτήτρια που ξέρει τι θέλουν οι πελάτισσές της. Οι έξι γυναίκες που συναντάμε περιμένουν βασανιστικά τη διεφθαρμένη γραφειοκρατική δομή να ολοκληρώσει τη διαδικασία της υιοθεσίας. Όμως κάθε φορά κάποιο χαρτί φαίνεται να λείπει. Όσο ο χρόνος περνά άγονα οι γυναίκες μοιάζουν να αφήνουν στο περιθώριο τις ηθικές διαστάσεις των πράξεών τους, προσπαθώντας να κλείσουν το θέμα με κάθε τρόπο.

O John Sayles, πατέρας του αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά αυτή την φορά θέλησε να αφηγηθεί μια ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία. Στο Casa De Los Babys βλέπουμε να ξεδιπλώνοντας οι διαφορετικές αντιλήψεις και τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων στις δυο πολιτισμικές πλευρές. Ανάμεσα στα θέματα που θίγονται είναι η ανατροφή των παιδιών, η καθημερινότητα και η διαφθορά στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι σχέσεις αγάπης-μίσους μεταξύ γυναικών, φυσικά η λύση της υιοθεσίας και η ψυχολογία των γυναικών που θέλουν απεγνωσμένα ένα μωρό. Μέσα από ένα πλήθος χαρακτήρων τονίζεται ότι δε μπορεί να υπάρχει μια και μόνη απόλυτη αλήθεια. Από το πολύ καλό γυναικείο cast της ταινίας ξεχωρίζει η Maggy Gyllenhaal. Μπορεί το Casa De Los Babys να χάνει στη σύγκριση με άλλες ταινίες του Sayles, όμως αποτελεί ένα μικρό διαμαντάκι που αξίζει την προσοχή μας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-04-2004  |  Διανομή: PCV

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.