Lost Souls

Χαμένες Ψυχές

Παραγωγή: 97  |  Διάρκεια 2000'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Janusz Kaminski

Πρωταγωνιστούν: Winona Ryder, Ben Chaplin, John Hurt, Philip Baker Hall, Elias Koteas

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Πριν από χρόνια, ιερείς εξόρκισαν ένα δαίμονα από το κορμί της νεαρής τότε Maya Larkin. Τώρα πια η κοπέλα αυτή χρησιμοποιεί την ασυνήθιστη ευαισθησία της βοηθώντας άλλους ιερείς σε εξορκισμούς. Σε μια τέτοια περίπτωση ένας μανιακός δολοφόνος, ο Henry Birdson, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει το όνομα του άνδρα που σύντομα θα κυριευθεί από το σατανά και οδηγώντας στην κυριαρχία του κακού στη γη. Η Maya ανακαλύπτει ότι ο άνδρας αυτός είναι ο Peter Kelson ένας συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων, ένας άνθρωπος με πλούτο, δόξα και το βασικότερο καμία πίστη στα Θεία. Στην αρχή ο Peter είναι σκεπτικός αλλά μια σειρά περίεργων στοιχείων θα του δώσει να καταλάβει ότι ίσως είναι το θύμα μιας υπερφυσικής συνωμοσίας. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις οι δυο ετερόκλητοι ήρωες θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταλάβουν πώς να σταματήσουν τις δυνάμεις του κακού, που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Το Lost Souls είναι μια ταινία θρίλερ με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο. Ο Janusz Kaminski είναι γνωστός για τις καταπληκτικές του ικανότητες στη διεύθυνση φωτογραφίας. Αυτή τη φορά καταπιάνεται με τη σκηνοθεσία, υιοθετώντας αργούς ρυθμούς και ένα σενάριο που δεν έχει και πολλά να πει. Η Winona Ryder δεν σώζει την κατάσταση και το τελικό αποτέλεσμα δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον, ούτε καν να τρομάξει όσο θα έπρεπε.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-08-2001  |  Διανομή:   |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.