Once Upon A Time In Mexico

Κάποτε Στο Μεξικό

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 101'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Robert Rodriguez

Πρωταγωνιστούν: Antonio Banderas, Salma Hayek, Willem Dafoe, Johnny Depp, Ruben Blades

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

El Mariachi, περιπλανώμενος πληρωμένος δολοφόνος με έφεση στην κιθάρα. Agent Sands, χαμαιλέοντας, διεφθαρμένος πράκτορας της CIA. Barillo, νονός καρτέλ όπλων και ναρκωτικών. General Marquez, αποστάτης στρατηγός. El Presidente, ρομαντικός πρόεδρος. Όλα αυτά στο Μεξικό του σήμερα. Όταν ο Barillo πληρώσει τον General Marquez για πραξικόπημα κατά του προέδρου, ο Sands θα προσεγγίσει τον Mariachi για να βγάλει από τη μέση τον Marquez. Αυτά και άλλα πολλά, με ανατροπές και εξελίξεις στο Once Upon a Time in Mexico.

Ο Robert Rodriguez με τον κολλητό του Quentin Tarantino συνέλαβαν και προχώρησαν την ιδέα για αυτή την ταινία. Όποιος νομίζει ότι πρόκειται απλά για μια συνέχεια του Desperado μάλλον απατάται. Ο Rodriguez έχοντας έτοιμο τον χαρακτήρα του El Mariachi, έγραψε το σενάριο σε δυο βδομάδες, κάλεσε φίλους και γνωστούς και ανέλαβε εκτός από την σκηνοθεσία τη φωτογραφία, το μοντάζ, ακόμα και την μουσική! Δημιουργήθηκε έτσι μία ταινία χωρίς βασικό πρωταγωνιστή, με αρκετά πρόσωπα και πολλά απρόοπτα. Η υπόθεση στο Once Upon A Time In Mexico δεν είναι το πρωταρχικό στοιχείο, όμως αυτό που συναρπάζει είναι οι καλοδουλεμένοι και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ξεχωρίζει ο Agent Sands τον οποίο αποδίδει ο εκπληκτικός Johnny Depp για τον οποίο ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Αυτός ο χαρισματικός ηθοποιός κατάφερε σε μια χρονιά να συμμετέχει σε δυο blockbusters (Pirates Of The Caribean και Once Upon A Time In Mexico) καταφέρνοντας να δημιουργήσει δυο χαρακτήρες που όμοιους τους δεν έχουμε ποτέ ξαναδεί. Ο Agent Sands, τον οποίο υποδύεται, είναι ενιγματικός και κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει στο μυαλό του. Είναι μια καρικατούρα καλού ήρωα που παλεύει μόνος (;) εναντίον όλων. Και όμως αυτό δεν είναι αποτέλεσμα σκληρής και προσεκτικής προετοιμασίας αλλά του τεράστιου ταλέντου του, αφού ο Depp ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του σε μόλις 9 μέρες. Το Once Upon a Time in Mexico είναι μια περιπέτεια με πολλά ακόμα θετικά στοιχεία. Καλοδουλεμένες σκηνές, εκρηκτική δράση με το απαραίτητο πιστολίδι, humor περισσότερο ή λιγότερο εμφανές και πολλά πετυχημένα gags. Όλα αυτά δεν αφήνουν τις ατέλειες ενός μπλεγμένου και περίπλοκου σεναρίου να επηρεάσουν τον θεατή. Οι χαρακτήρες και το all star cast (μαζί με τις φιλικές συμμετοχές) είναι όλα τα λεφτά, σε μία ταινία που σίγουρα θα αρέσει. Αξίζει να την δείτε, έστω για τα τρελά αστεία και τον Johnny Depp σε μεγάλα κέφια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-03-2004  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.