Tais Toi - Ruby And Quentin

Οι Σπεσιαλίστες

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 85'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Francis Veber

Πρωταγωνιστούν: Gerard Depardieu, Jean Reno, Andre Dussollier, Jean-Pierre Malo, Richard Berry

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Μοναχικός, οργανωτικός, κατσούφης εγκληματίας (Ruby) κλέβει μεγάλο χρηματικό ποσό από το αφεντικό της τοπικής μαφίας που για εκδίκηση δολοφονεί την αγαπημένη του. Αθώος, αδέξιος, αφελής, αγαθός ως και ηλίθιος μικροκακοποιός (Quentin) αρέσκεται στο να σπάει τα νεύρα οποιουδήποτε συναντήσει. Όταν συναντηθούν στη φυλακή, μια μονομερής φιλία θα γεννηθεί από τη μεριά του Quentin, ο οποίος δεν θα διστάσει να ακολουθήσει τον "κολλητό" του στο νοσοκομείο, στο ψυχιατρικό άσυλο, ακόμα και στην απόδραση. Οι δυο τους έξω θα μπλέξουν σε περιπέτειες προσπαθώντας να ξεμπλέξουν με τους gangsters και την αστυνομία που τους κυνηγά.

Ο Francis Veber σκηνοθετεί αυτό το «wannabe» μείγμα αστυνομικής-buddy-κωμωδίας δράσης. Υπάρχει η διάθεση από ένα νέο ρεύμα Γάλλων παραγωγών που πιστεύουν ότι μπορούν να γυριστούν και να επιτύχουν τέτοιου είδους ταινίες. Εδώ η αποτυχία είναι αναπόφευκτη καθώς κανένα από τα συστατικά δεν δείχνει να λειτουργεί. Το αφελές σενάριο, η έλλειψη πρωτοτυπίας, η ύπαρξη συνηθισμένης εξέλιξης δεν καλύπτονται με μερικές συγκρούσεις και αρκετές ληστείες αυτοκινήτων. Οι δυο πρωταγωνιστές Jean Reno και Gerard Depardieu μάλλον πρέπει να βρέθηκαν σε «αφραγκιές» για να συμφωνήσουν να συμμετέχουν σε κάτι που σίγουρα κανένας από τους δύο δεν θα θέλει να θυμάται. Η ανύπαρκτη ρεαλιστικότητα των χαρακτήρων έχει ως αποτέλεσμα ο μεν Reno να δείχνει ανυπόμονος να ακουστεί το cut, ο δε Depardieu να παλεύει με χαζοχαρούμενα χαμόγελα και ψεύτικη οδοντοστοιχία να διασώσει ένα κάποιο κωμικό στοιχείο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-03-2004  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.