The Mexican

Ο Μεξικάνος

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 123'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gore Verbinski

Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, Bob Balaban, J.K. Simmons

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Πόσο ενδιαφέρον έχει άραγε η υπόθεση για το The Mexican; Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των θεατών του, θα το δει για τους πρωταγωνιστές του. Αυτό όμως είναι άδικο αφού και η υπόθεση δεν είναι για πέταμα. Ο Jerry είναι ένας απλός "υπαλληλάκος" της τοπικής μαφίας χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες. Ο ίδιος δεν θέλει να συνεχίσει αυτή τη δουλειά. Θέλει να είναι κοντά στη Samantha, η οποία τον πιέζει και αυτή να τα παρατήσει. Τα αφεντικά του όμως έχουν αντίθετη γνώμη, και του αναθέτουν μια τελευταία αποστολή. Θα πρέπει να πάει στο Μεξικό για να παραλάβει μια σπάνια αντίκα. Ένα πιστόλι που κρύβει μια μεγάλη ιστορία με το όνομα Mexican. Ο ίδιος ξεκινά με βαριά καρδιά, μιας και η Samantha είναι έξαλλη με τη νέα του αποστολή. Αφού τον πετά έξω από το σπίτι, ξεκινά για το προγραμματισμένο ταξίδι της στο Los Angeles. Στο δρόμο όμως θα πέσει θύμα απαγωγής από τον Leroy. Είναι ένας τρόπος να πείσουν τον Jerry να κάνει τη δουλειά.

Η ταινία έχει τα πάντα. Γοητευτικούς ηθοποιούς, άψογο styling, επαρκή υπόθεση και άφθονες ανατροπές. Οι κακοί της ξεφεύγουν από τα στερεότυπα, με τον Leroy να είναι ένας ομοφυλόφιλος μαφιόζος. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η σκηνοθεσία των σκηνών που περιγράφουν την ιστορία του πιστολιού και τις πολλές διαφορετικές εκδοχές για την προέλευσή του. Όσο για το πολυσυζητημένο ζευγάρι των πρωταγωνιστών μην περιμένετε πάρα πολλά. Είναι λίγες οι σκηνές που μοιράζονται παρόλα αυτά όλη η ταινία καταφέρνει να περιστρέφεται γύρω από τη σχέση τους. Ποια είναι η τελική μας γνώμη; Θα μας επιτρέψετε να θεωρούμε το Mexican την καλύτερη ταινία του καλοκαιριού, αν εξαιρέσουμε τις επανεκδόσεις βέβαια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-07-2001  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.