Chouchou

Chouchou

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Merzak Allouache

Πρωταγωνιστούν: Gad Elmaleh, Alain Chabat, Claude Brasseur, Roschdy Zem, Catherine Frot

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο Chouchou κατάγεται από τη Νότια Αφρική αλλά αναγκάζεται να φύγει για να γλιτώσει από την καταπίεση του κοινωνικού του περίγυρου, μιας και απολαμβάνει να ντύνεται γυναίκα. Καταφέρνει να μπει παρανόμως στη Γαλλία, και εκεί υποδύεται τον πολιτικό πρόσφυγα από τη Χιλή βρίσκοντας στέγη στο σπίτι ενός ανοιχτόμυαλου παπά. Η γνωριμία μου με μια ψυχίατρο θα τον βοηθήσει να αποδεχτεί τη θηλυκή πλευρά του. Έτσι ο ήρωας-ηρωίδα θα βρει σύντομα δουλειά, σε ένα δημοφιλές παρισινό μαγαζί με τραβεστί. Αρχικά σερβίρει και αργότερα καταλήγει να κάνει και ο ίδιος drag show. Στο μαγαζί αυτό ο Chouchou θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά τον" άντρα των ονείρων του, τον Stanislas.

Τελικά τα πάντα έχουν την εξήγησή τους. Πως μπορεί μια ταινία σαν το Chouchou να κάνει 4.000.000 εισιτήρια στη Γαλλία; Βλέποντάς την δεν είναι εμφανής κάποιος λόγος που θα μπορούσε να κάνει να κρατήσει το ενδιαφέρον το θεατή. Χαοτική και γεμάτη σεναριακά κενά, μοιάζει περισσότερο με συρραφή σκηνών που θέλουν να λέγονται κωμικές. Τι όμως έκανε τόσο κόσμο να δει (και να ξαναδεί) την ταινία στη Γαλλία. Η απάντηση είναι εύκολη: η δύναμη της τηλεόρασης μιας και βασίζεται σε ένα υπερεπιτυχημένο χαρακτήρα που δημιούργησε ο Γάλλος κωμικός και πρωταγωνιστής της ταινίας, Gad Elmaleh στα δημοφιλή οne man show του. Είναι πάντως να απορεί κανείς και με την επιλογή του αξιόλογου Alain Chabat να επιλέξει το ρόλο του Stanislas. Για το Chouchou το ραντεβού με το κοινό μετατίθεται για τα ράφια των videoclub και όχι τις σκοτεινές αίθουσες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-01-2004  |  Διανομή: Artfree  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.