Ματια Απο Νυχτα

Μάτια Από Νύχτα

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου

Πρωταγωνιστούν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Καρατζογιάννης, Εκάβη Ντουμα, Νίκος Καρίμαλης, Σπύρος Σταυρινίδης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στην σημερινή πραγματικότητα συναντούμε τρία πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία χωρίς ήρωες. Ο Χρόνης είναι ένας σαρανταπεντάρης οδηγός νταλίκας που απολαμβάνει να ταξιδεύει μόνος στην Ευρώπη. Η Ελευθερία τον περιμένει πίσω στην Αθήνα, ψάχνοντας έναν άνθρωπο να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Φτάνει στα σαράντα και θέλει ένα παιδί όσο ακόμα μπορεί. Η Βάλλια είναι μόλις 20 χρονών και θέλει να αποδράσει από την μικρή κωμόπολη που ζει. Ο Χρόνης θα βρεί τη Βάλλια επιστρέφοντας στην Αθήνα και θα την φέρει μαζί του. Θέλει να τα καταφέρει, να πετύχει στην Αθήνα, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Παράλληλα η σχέση του Χρόνη με την Ελευθερία θα περάσει μια ξαφνική κρίση. Για να σπάσουν το φράγμα της μοναξιάς τους, οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να βάλουν στην άκρη το «εγώ» τους.

Τα «Μάτια από Νύχτα» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Περικλή Χούρσογλου, που περιμέναμε με ανυπομονησία μετά τις θετικές εντυπώσεις από τον «Κύριος με τα Γκρι». Το στοιχείο που γοητεύει το θεατή από τα πρώτα λεπτά είναι η απόλυτα προσγειωμένη φύση των ηρώων. Βγαλμένοι από την πραγματικότητα, παρουσιάζονται με τα ελαττώματά τους και τις καθημερινές τους ανησυχίες. Στην ανάδειξη των ανθρώπινων αυτών χαρακτήρων, σημαντικό ρόλο παίζουν οι ερμηνείες της πρωταγωνιστικής τριάδας. Ξεχωρίζουν οι δύο γυναίκες (Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Εκάβη Ντούμα) οι οποίες και βραβεύτηκαν για τις ερμηνείες τους στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μοναδικό πρόβλημα της ταινίας είναι η ενδεχομένη δυσκολία ταύτισης με τους ήρωες, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους. Πάντως τελική γεύση που μένει από τα «Μάτια από Νύχτα» είναι σίγουρα θετική, βάζοντάς την στη λίστα των καλύτερων Ελληνικών ταινιών της σαιζόν.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-01-2004  |  Διανομή: Prooptiki

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.