Μια Μερα Τη Νυχτα

Μια Μέρα Τη Νύχτα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 112'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μπέττυ Λιβανού, Μηνάς Χατζησάββας, Ηλίας Λογοθέτης, Μάγια Λυμπεροπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Είχατε σκεφτεί ποτέ τις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πώς ξεπερνάει κανείς ένα μεγάλο έρωτα μέσα σε λίγες ώρες; Η προσευχή κάνει καλό στην υγεία; Πώς μπορεί κανείς να κάνει τα σωστά λάθη; Είναι η αχαλίνωτη φαντασία ανώτερη από την εικονική πραγματικότητα; Πώς ένα φλερτ κρατάει 40 χρόνια; Το χαβιάρι είναι νηστίσιμο; Ο Γιώργος Πανουσόπουλος επιχειρεί να τις δώσει, φέρνοντάς μας εικόνες από μια Αθήνα διαφορετική από αυτή που ξέρουμε. Κεντρικοί ήρωες η Μαρία, ο Σωτήρης, ο Κύριλλος, η Ηλέκτρα, ο Αλέξανδρος, η Βάσω, ο Θωμάς, η Νατάσσα, ο Μιχάλης αλλά και όλοι εμείς. Σε μια νύχτα - στη διάρκεια της οποίας διαδραματίζεται η ταινία - θα περάσουν από τα μάτια μας ερωτικές συναντήσεις όπου οι πρωταγωνιστές μένουν μαζί μέχρι νά Αρθει το ξημέρωμα.

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος περιγράφοντας την ταινία αναφέρει: "To "Μια μέρα τη νύχτα" μοιάζει σα να γυρίστηκε μόνο του, σαν ο φακός να συνάντησε τα πρόσωπα και τα περιστατικά τυχαία, χωρίς την παρέμβαση σκηνοθέτη". Με την σκηνοθετική αυτή οπτική που βασίζεται αρκετά στο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού ο σκηνοθέτης καταφέρνει να θίξει θέματα όπως η μοναξιά, η αγωνία για το μέλλον, η κρυμμένη τρυφερότητα στην καθημερινή ζωή αλλά και την ευαίσθητη παιδική ψυχή. Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων και αρκετοί έμπειροι ηθοποιοί από τη λεγόμενη παλιά γενιά του Ελληνικού κινηματογράφου, δίνοντάς της μια γεύση σίγουρα διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-06-2001  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.